Uncategorized

FCM călcată de trenul de la Cluj

La fel ca și în ediția inaugurală, FC Municipal Târgu-Mureș a debutat cu un eșec în fața propriilor suporteri. Înfrângere cu 1-0 în fața FC Brașov anul trecut, cu 2-0 în fața CFR Cluj în etapa a II-a a noii ediții. Fără punct, fără gol, rămân speranțele de redresare și imaginea unei echipe mai dinamice, care știe ce are de făcut, știe cu mingea, dar nu le-a ieșit.

Partida disputată în fața tribunelor pline a debutat echilibrat. Mureșenii au aliniat un 11 cu doar trei străini și un mureșean printre ceilalți opt, Astafei. Oaspeții aveau tot un mureșean: sighișoreanul Gabi Mureșean. Acesta, împreună cu Rada erau singurii componenți în dreptul cărora este trecut tricolorul. Restul, aproape toți vorbitori de portugheză, limba antrenorului Jorge Costa. Prima ocazie importantă au avut-o mureșeni în minutul 20, prin Kallise și Iencsi, la aceeași fază. Nuno Claro a intervenit însă salvator la reluările ambilor. A urmat o perioadă mai bună pentru clujeni, când Balauru a respins șutul lui Renan, apoi Ghionea a salvat la cel al lui Sougou. În minutul 37 însă, Bastos a punctat din pasa lui Renan și mureșenii au jucat debusolat până la pauză. Balauru l-a speriat pe autorul golului înainte de pauză, astfel că avantajul a rămas minim.

Unii ratează, alții punctează

După pauză, Bastos și Sougou sunt blocați de portarul mureșenilor, iar Kalisse a nimerit încheietura barelor. A fost o ocazie care putea schimba soarta partidei. Așa cum se întâmplă deseori, ocaziile se răzbună. După ce în minutul 56 Balauru a mai salvat o fază periculoasă în fața lui Sougou, în minutul 64 senegalezul a interceptat o minge, l-a depășit pe tânărul portar și a majorat diferența. Până la final, posesia superioară nu a adus echipei lui Sabău nici golul de onoare și FC Municipal debutează din nou cu stângul în fața propriilor suporteri. Campionatul este abia la început, echipa are nevoie de timp pentru omogenizare și faptul că nu s-a obținut niciun punct nu este o dramă.

Acum începem noi !

„Astăzi am arătat foarte slab, dar pentru noi campionatul începe din etapa viitoare, cu meciul de la Sibiu. Cele două săptămâni de pauză ne vor ajuta foarte mult, sunt jucători care încă nu au intrat în ritm. Echipa va arăta altfel în următoarele jocuriâ€, au fost declarația antrenorului Ioan Ovidiu Sabău. În sprijinul acestei afirmații, FCM a susținut sâmbătă două amicale. În aceeași zi, dar cu echipe diferite, lotul a fost împărțit în două, pentru omogenizare. Una a jucat la Sânmărtin, cu Luceafărul Oradea, cealaltă, la Bistrița, cu retrogradata la „masa cenușie†Gloria.
 
Suntem mai buni ca voi !

După partidă, președintele clujenilor, Iuliu Mureșan a încercat să fie fair play, dar nu prea i-a ieșit. „Târgu-Mureșul are echipă bună, însă CFR-ul a fost cu o clasă peste el. Noi nu-i i-am avut la dispoziție pe toți jucătorii din lot, mai sunt jucători care pot apărea în primul 11, ca Maftei, Weldon, De Zerbi. Îmi place că acum știm ce să facem cu mingea când avem posesia, nu ca anul trecutâ€, au fost cîteva din cuvintele lui Iuliu Mureșan. De, obrazul subțire, cu cheltuială se ține. Nu mai e loc de real fair play. Mai vedem noi.

Dominăm la indisciplină

Codași ediția trecută în clasamentul fair play, FCM s-a instalat în frunte după două etape, la numărul de avertismente. Se numără printre cele trei cu două eliminări, la care se adaugă alte opt cartonașe galbene. Să nu facă notă discordantă, suporterii țin pasul. Deși printre cele mai puternice galerii din țară, chiar una din puținele care nu solicită intervenția forțelor de ordine, aceștia s-au remarcat prin scandări care nu sunt tocmai demne de un public considerat civilizat. Cei responsabili de acest aspect au promis însă că acest lucru se va remedia în cel mai scurt timp. Urmează două jocuri cu nou promovatele Voința Sibiu și CS Mioveni. La prima, antrenor secund este târgumureșeanul Darius Miclea, care va avea probabil un tratament amical din partea suporterilor mureșeni.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close