EvenimentReligie Cultura

Felicia Filip, diva supremă la Târgu-Mureş

Felicia Filip prezenta remarcabilaFelicia Filip. Toate superlativele pălesc dacă vrem să vorbim despre Prima Doamnă a Operei din România, una dintre cele mai apreciate soprane la nivel mondial. O seară magică în Târgu-Mureş cea de miercuri, 30 septembrie, prima zi a „Simfoniilor de Toamnă”, cum inspirat au fost denumite Zilele Culturale Târgumureşene. Valsuri celebre, bijuterii muzicale interpretate de către Orchestra Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi condusă de către Mircea Holiartoc. Şi incomparabila voce a Divei interpretând arii din „Traviata” şi „My Fair Lady”.

Sute de mureşeni au ignorat răcoarea surprinzătoare de final de septembrie, savurând la maxim fiecare moment. Semn că mureşenii merită într-adevăr calitatea de cetăţeni ai unei capitale culturale, bunici cu nepoţii în braţe, tineri în treninguri, bărbaţi în salopete, tot mureşeanul poate fi extaziat de un astfel de recital. Orchestra a fost fantastică, publicul pe măsură.Felicia Filip alaturi de Mircea Holiartoc

În ce o priveşte pe Diva Supremă însă, aceasta a avut o reprezentaţie demnă de cele mai prestigioase scene ale lumii. A fermecat publicul şi prin atitudinea extrem de călduroasă, plimbându-se, dând mâna sau mângâind copii în trecerea printre rânduri, fără a se opri vreun moment din cântat. Un eveniment demn de menţionat în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală a Europei. Unde altundeva, decât într-o capitală culturală, te poţi delecta la ceas de seară, pe o scenă în aer liber, cu „Regina Traviatei”, Felicia Filip, după cum este aceasta cunoscută în lumea întreagă? “Târgu-Mureş este o adevărată Capitală Culturală”, a recunoscut şi soprana, la finalul concertului.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close