Religie Cultura

„Vivaldi și anotimpurile” a deschis noua stagiune la Teatrul Național

1Unul dintre cele mai așteptate spectacole ale anului 2015, „Vivaldi și anotimpurile” a avut premiera, miercuri seară, la Teatrul Național din Târgu-Mureș, spectacol care a deschis noua stagiune de teatru. După succesul extraordinar pe care l-a avut Carmina Burana, scenaristul, regizorul și coregraful Gigi Căciuleanu a revenit la Teatrul Național pentru a lucra cu dansatorii Companiei Liviu Rebreanu.

De această dată, regizorul-coregraf a folosit acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi, într-un spectacol care a readus pe scena Naționalului târgumureșean poezia mișcării și lumea plină de mister și fantezie a unuia dintre cei mai mari artiști contemporani români, Gigi Căciuleanu. A fost o seară deosebită, încărcată de emoție și bucurie, iar Sala Mare a fost neîncăpătoare. Mureșeni de toate vârstele și-au cumpărat bilet la spectacol, iar la finalul reprezentanției dansatorii au fost aplaudați minute în șir.

7 Premii pentru cei mai harnici actori

La finalul spectacolului, directorul general al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Gáspárik Attila, le-a acordat diplome și premii actorilor care au muncit cel mai mult în stagiunea trecută, dar și celor mai simpatici actori. Astfel, Georgiana Gherbu și Alexandru Andrei Chiran au fost premiați pentru zecile de ore petrecute pe scenă. Gáspárik Attila a subliniat și schimbarea de mentalitate și concepție a publicului de-a lungul anilor. „Îmi amintesc de prima premieră, de acum patru ani, când în această sală erau cam 200 de oameni. A doua zi, am întrebat câte bilete am vândut și mi s-a răspuns că vreo 20. Cei care răspundeau de bilete mi-au spus că au existat invitații, bilete gratuite. Au trecut patru ani și acum ne întrebăm ce s-a schimbat. S-a schimbat clădirea? Nu! Clădirea se află într-o stare mult mai proastă decât acum patru ani. S-au schimbat actorii? Nu! Majoritatea actorilor erau aici. S-a schimbat mentalitatea și concepția publicului”, a transmis Gáspárik Attila.

 

Distribuţia: Bordás Attila, Cristina Iuşan,Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ane, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Erika Domokos, Gabriela Bacali, Denisa Badea, Claudiu Ştian, Robert Oprea, Ștefan Mura. Realizare decor, design costume și concept afiș: Măriuca Ignat; text: Sonet Baroc n:7 de Beney Zsuzsa, traducerea Paul Drumaru; light design: Daniel Klinger;

asistent coregrafie: Cristina Iuşan; asistent regie: Laurenţiu Blaga.

 

Foto: Bristena

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close