Administratie

Fonduri pentru rezerva de apă a spitalului din Reghin

1 vot consilieriŞedinţa extraordinară a Consiliului Local municipal Reghin de miercuri, 12 august a suspus spre aprobare trei proiecte de hotărâre, care au avut în vederea reabilitarea Cinematografului „Patria”, respectiv a alimentării cu apă a Spitalului Municipal „Dr, Eugen Nicoară” din „Reghin.

2 Cristi BaciuModificări la proiectul Cinema „Patria”

Primul proiect a avut în vedere aprobarea indicatorilor tehnico–economici la obiectivul de investiţie ”Reabilitarea Cinematorafului ”PATRIA” din Municipiul Reghin-faza SF. „Prin acest proiect aprobat de consilieri au fost aduse unele modificări privind parametrii tehnico-economici, adăugarea unor dotări de o calitate superioară, în vederea realizării unei investiţii cât mai bune. Au fost unele mici discuţii în cadrul acestui proiect, unii consilierii solicitând faptul că ar fi poate mai bine utilizate anumite sume de bani dacă s-ar face o evaluare mai corectă faţă de cea făcută de către proiectanţi. Proiectanţii sunt cei care stabilesc preţul devizelor şi a lucrărilor care se fac, cu care noi mergem la Compania Naţională de Investiţii unde susţinem proiectul, iar cei de la CNI evaluază acest proiect şi văd dacă se încadrează în grilele şi standardele de cost aprobate la nivel naţional. Vineri vom merge la Compania Naţională de Investiţii, la o primă şedinţă. Dacă trecem de această primă etapă, va mai fi un al consiliu tehnico-economic la Ministerul Dezvoltării Regionale, undeva prin toamnă, şi dacă trecem şi de acest pas, vom primi o hotărâre de guvern prin care să ni se aloce banii. La fel suntem cu hala agroalimentară din Piaţa Mare, deja am trecut de prima etapă, cea a consiliului tehnico-economic de la CNI, urmând să intrăm la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat Cristian Baciu, consilier în cadrul Primăriei Reghin.

3 Nagy AndrasAndras consideră preţurile cam „unflate”

Nemulţumit de proiect, consilierul local UDMR Nagy Andras a cerut o atenţie sporită asupra preţurilor de achiziţie, considerate de acesta ca fiind „umflate”. „Propun servicului de achiziţii publice să fie mai atent la devizele prezentate. Se pot observa anumite preţuri puse cam aiurea, la un cazan mural pe gaz de 65 de kilowati, e trecut un preţ unitar de 20.700 lei, când îl putem cumpăra cu 13.000 lei. Mai mult, un cazan mural de 35 kilowati e trecut cu 17.000 lei, când îl putem cumpăra cu 3.800 lei. Trebuie să aveţi grijă, pentru că iată cum se umflă preţurile şi pe urmă ne mirăm că se câştigă la jumătate de preţ. Consider că am putea folosi suma care ne este acordată la două finanţări, sau o finanţare cu o execuţie mai bună”, a precizat Nagy Andras.

4 Iuliu MoldovanNu am pus sume să facem afaceri”

Reacţia a venit din partea primarului Maria Precup, care a precizat că preţurile cu pricina sunt stabilite de proiectant, nicidecum de executiv. „Vineri vom merge la CNI împreună cu proiectantul şi vedem ce se stabileşte acolo. Oricum, sumele din proiect nu înseamnă că vor fi şi cheltuite. Noi nu putem să modificăm un proiect făcut de specialişti. Nu am pus sume să facem afaceri. Am pus aceste sume să aibă de unde alege CNI, cât ne poate da pentru materiale de bună calitate. Nu noi am făcut devizele, ci proiectantul”, a spus primarul Maria Precup. Al doilea proiect aprobat de consilieri a avut în vedere predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a amplasamentului Cinematograf „PATRIA” şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii ”Reabilitarea Cinematografului ”PATRIA” din Municipiul Reghin.

4.295 lei pentru rezerva de apă a spitalului

Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a avut în vedere aprobarea cofinanţării, din bugetul local al Municipiului Reghin, în cuantum de 4.295 lei a proiectului ”Reparaţii capitale la instalaţiile exterioare de apă potabilă pentru asigurarea rezervei de apă la Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin. “Am regândit tot sistemul de apă potabilă al spitalului, astfel încât să putem avea şi rezerva de apă potabilă impusă prin normele în vigoare, prin standardele de acreditare. De asemenea pentru a evita în ultimul rând incidentul care a avut loc în noiembrie anul trecut la Reghin, când practic a trebuit să închidem spitalul pentru o săptămână, pacienţii fiind îndrumaţi spre Târgu-Mureş, spitalul asigurând doar urgenţele majore”, ne-a declarat dr. Iuliu Moldovan directorul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close