Uncategorized

Gagyi- Omul “pericol”

Dacă s-ar scrie un tratat despre riscuri şi “nebunie” în sport, cu siguranţă târgumureşeanului Gagyi Peter i s-ar aloca un spaţiu consitent. Despre recentul câştigător al titului naţional la motociclim viteză, clasa Super Bike, se spune că ori câştigă cursa, ori face praf motorul, ori termina etapa pe targă, afirmaţii care în mare parte reale. De unde această îndârjire, acestă dorinţă de victorie cu orice preţ? Explicaţia dată de sportiv sună cam aşa: “Nu prea mă împac cu ideea că uneori nu poţi fi cel mai bun.. E adevărat că există o doză mare de risc în ceea ce fac, că în multe situaţii merg la limită, dar nu pot altfel. Totul sau nimic, cam asta e deviza mea.”
O astfel de viziune duce, inevitabil, la situaţii deloc plăcute. În mai multe rânduri Gagyi, care, să nu uităm un lucru important, concurează la clasa celor mai puternice motoare, a sfârşit cu coastele rupte, cu mâna sau piciorul în ghips. Asta nu l-a oprit să o ia de la capăt şi să alerge cu motorul la “marele risc”.
Din fericire, în sezonul care tocmai s-a încheiat, mureşeanul a fost ajutat de providenţă, nu a avut nici o problemă importantă. A terminat toate etapele teafăr şi învingător. A avut noroc şi cu motorul, care l-a ţinut până la capăt. “Riscul face parte din viaţa oricărui sportiv. Recunosc că la mine există o doză mai mare, că de multe ori aprope că ignor pericolul, dar…asta e. Aşa sunt eu.” a completat Gagyi.
Ar mai fi de amintit că înainte de a ajunge la motociclism viteză, unde are acum 3 titluri naţionale, Gagyi a trecut pe la motocros. Evident, şi acolo a avut parte de multe peripeţii, multe dintre ele soldate cu…repaus la pat.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close