Divertisment

Gata cu rutina studențească, începe Unifest!

Foto 1 - Pregătiți de UnifestGata cu aceeași rutină, trezitul de dimineață, mersul la cursuri, laboratoare, biblioteci, dezamăgiri în dragoste. E timpul pentru ceva proaspăt, un zvâc pentru studenții mureșeni! Tinerii sunt invitați să participe la dezbateri și traininguri organizate pe teme de interes, au acces gratuit la teatru și cinema 3 D, totul culminând cu petrecerile din cluburi, concursul “Miss Unifest”, competiții, divertisment, tinerețe și nebunie oferite de festivalul Unifest.

Distracție și unitate

Organizaţia Studenţilor la Medicină Dentară din Târgu Mureş, membră a Uniunii Studenţilor din România, organizează în perioada 4-9 noiembrie cel mai mare eveniment studenţesc din România, „Unifest”. „Acest festival național studențesc se desfășoară în 17 centre universitare din țară și a ajuns la cea de-a 13-a ediție sub motto-ul “Distracție gratis, nu degeaba”. Denumirea festivalului trimite la ideea de unitate, un lucru necesar fiecărei comunități care vrea să schimbe, să realizeze ceva, să își pună amprenta în lumeastudențească. Nu ne-am rezumat doar la a “aduna” un grup de studenți care să reprezinte centrul nostru universitar, ci am încercat să unim mai multe comunități formate în diferite centre universitare din țară prin activități simultane”, a declarat Marius Popa, coordonator media și PR.În ziua de marți, 4 noiembrie, Centrul Integrat de Medicină Dentară, U.M.F. Târgu Mureș va găzdui o conferință de presă în care se vor face cunoscute detaliile despre programul evenimentului, desfășurare și participare.

Miss uniFest va merge la finala din București

Până la sesiunea de examene, studenții își pot încerca notele la capitolul dans, cântat și distracție cu muzică bună. Pentru a nu avea nici un dubiu în ceea ce privește reușita celui mai mare festival studențesc, luni, 3 noiembrie, de la ora 22.00, în Old City Pub va avea loc „Uunifest Grand Opening Party”, o seară de distracție, voie bună și închegare de noi prietenii, prilej cu care se vor deschide porțile și se va da startul la distracție și concursuri. Studenții vor avea acces la cultură prin intrarea gratuită la Teatrul Naţional Târgu-Mureş și la Cinema Arta 3D, vor putea participa la un schimb de carte – ”Book Exchange”, la expoziţia de artă studenţească și se pot înscrie la un cross studențesc, turneu de Ping Pong sau training de Bowling. Un concurs de frumusețe reprezintă o provocare pentru orice tânără aspirantă la o reușită, iar Miss Unifest se va dovedi a fi o strânsă competiție plină de feminitate şi farmec personal, se va desfășura la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, iar finalista va fi prezentă la Bucureşti pentru finala naţională.

Voluntariatul, experiență profesională

Lipsa de experiență nu va mai fi un handicap la angajare pentru tinerii care, anterior, au desfășurat activități în folosul comunității, neremunerate. Din iunie 2014, perioada lucrată ca voluntar este considerată experiență profesională astfel că le vor spori șansele de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în profesia aleasă. Persoanele care desfășoară muncă în folosul comunității, fără a primi în schimb vreun ban, vor obține de la organizația-gazdă un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat, certificat ce le va folosi la angajare. Mai exact, dacă la concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante, organizate de instituțiile publice ori agenții economici privați, candidații au obținut același rezultat, aceștia pot fi departajați prin acordarea unui punctaj suplimentar, pentru îndeplinirea activităților de voluntariat. „În cadrul Unifest se vor organiza seri sociale de gratuitatea cărora beneficiază toți studenții mureșeni și, pentru a dovedi că putem profesa cu succes în viitor,ca și medici, vom organiza şi prevenţie stomatologică în școli în parteneriat cu Primăria Târgu Mureş, training de formare personală și team-building. Odată cu aprobarea legii voluntariatului prin intermediul căreia activitatea de voluntar este recunoscută internațional ca și experiență profesională, tot mai multe organizații non-profit se bucură de un număr cât mai mare de aspiranți. Asta se întamplă și la OSMD Târgu Mureș, fapt care ne bucură și ne oferă mai mult sprijin în proiectele nostre, exemplu clar fiind chiar și evenimentele noi din calendarul UNIFEST – respectiv, Bookexchange și Cross-ul Studențesc pentru sănătate, evenimente desfășurate în colaborare cu Primăria Târgu Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie și CCS Târgu Mureș”, a declarat Vulcu Dragoș-Petru, președinte OSMD. Vorba ceea, studenție studenție, cea mai dulce nebunie, chefuri până dimineață , vreau să fiu student pe viață.

Amalia VASILESCU

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close