Uncategorized

Grafis Art, la 15 ani de activitate

Fratii Sorin si Florin Pui au infiintat in 1993 la Reghin firma Grafis Art, prima firma producatoare de materiale publicitare care ofera si servicii de agentie de publicitate din municipiu. In momentul de fata firma este numarul 1 din domeniu la nivel de judet, raportat la cifra de afaceri anuala, care ajunge la nivelul unui milion de euro. in luna septembrie a acestui an, firma va sarbatori 15 ani de activitate, drept pentru care l-am invitat la un dialog pe Sorin Pui, unul dintre administratorii firmei, fost viceprimar, despre care putina lume stie ca este si profesor de filozofie.

“In 1993 eu si fratele meu eram studenti, Florin la Academia de arte vizuale “I. Andronescu” din Cluj-Napoca, iar eu la Bucuresti, la filozofie. in timpul liber fratele meu lucra la o firma in domeniul serigrafiei. In urma unei vizite pe care am facut-o la aceasta firma din Cluj, ne-am hotarât sa nu mai asteptam pâna ce termina Florin facultatea si sa punem bazele unei firme de serigrafie si conceptie publicitara la Reghin”, declara Sorin, azi foarte multumit de traiectoria pe care a luat-o aceasta afacere in cei 15 ani de activitate.

„Am pornit de la zero si am incercat sa fim profesionisti“

Sorin spune ca primii doi ani au fost cei mai grei, deoarece marile firme existente de dinainte de 89 spuneau ca nu au nevoie de publicitate iar cele mici nu aveau bani. Insa dupa doi ani “cei care ne-au refuzat la inceput au devenit clientii nostri. La inceput lucram 14-16 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica, eram si sofer si portar si angajat si director dar azi mi-am implinit visul”. In 1996 Grafis Art a fost unul dintre membrii fondatori, alaturi de alte firme din tara, a asociatiei române de serigrafie si imprimerie tipografica care ulterior s-a afiliat la FESPA. Momentan firma are trei birouri comerciale, in Bucuresti, Târgu-Mures si Reghin. “Avem clienti agentii publicitare din Cluj, Iasi, Bucuresti, am participat la mai multe târguri mari din tara unde am executat mai multe standuri pentru firme mari cum ar fi: Pan Euro Trading, Kober, Euroterm etc. In perioada in care Sorin Pui a ocupat functia de viceprimar, de activitatea firmei s-a ocupat fratele sau Florin. Sorin spune ca in cei 15 ani ca om de afaceri a invatat ca trebuie sa ai o politica onesta fata de clienti si de angajati. “Calitatea trebuie sa primeze intotdeauna ea aduce valoare si pretuire. Noi am incercat intotdeauna sa fim profesionisti sa ne pese de oameni, nu am dat tunuri. De fapt eu cred ca Grafis Art a fost oarecum o pepiniera de valori pentru ca toti celor care au plecat de aici li s-a recunoscut valoarea”, spune Sorin. Momentan firma are 45 angajati cu vasta experienta in domeniul productiei de firme luminoase out-door si print digital. Cea mai mare satisfactie a administratorului este ca din 2005 firma a primit si o certificare I.S.O. nemteasca TUV Reihnland”, ceea ce arata ca la Grafis Art lucrurile se desfasoara pe anumite procedeuri clare ce urmaresc, permanent obtinerea calitatii si chiar suntem audiati anual daca respectam procedurile de calitate”, spune Sorin. Ca om de afaceri se simte implinit, mai mult decât multumit are un singur regret “poate la inceput am fost prea prudenti si nu am facut fiecare investitie la momentul oportun apelând la credite in primii ani”. La inceputul anului 2003 s-a infiintat Asociatia APIIP, la nivel national unde Grafis Art este unul dintre membrii fondatori. “E important ca exista aceasta breasla care ne apara interesele, iar noi suntem singura firma din judetul Mures care facem parte din APIIP”. Cea mai mare dorinta in viitor pe termen scurt a lui Sorin este sa termine o noua hala pentru constructii metalice pentru extinderea activitatii de pe domeniul Grafis Art, care se intinde pe 17 ari.

Robert MATEI

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close