Economic

Heba Cons, artizanul noii “bijuterii“ din Sovata

FOTO ALucrările de la Danubius Health Spa Resort Brădet ****, investiție de peste 7 milioane de euro, au fost realizate de Heba Cons Sovata. Administratorul firmei mureșene, Kali Zoltan, ne-a oferit detalii despre o lucrare complexă finalizată în vara acestui an și despre compania pe care o conduce. ”Firma a fost înființata în 1991, iar din 1995 lucrez cu asociatul meu, Bartha Sandor. Încercăm ca împreună să luăm cele mai bune decizii. Activitatea noastră în domeniul construcțiilor a început în anul 1997. Am pornit la drum cu lucrări civile, dar ulterior ne-am mărit aria de lucru. Am avut, ca exemplu de lucrări mai importante, Fabrica de Mobilă Târnăveni, a grupului Parisot, o investiție de peste 7 milioane de euro, Fabrica de Mobilă Sovata, Moara Mediaș, diverse construcții și reabilitări la Hochland, pentru care efectuăm toate lucrările importante, Ștrandul Lacul Ursu, pentru Danubius, Centrul de Conferințe, tot pentru Danubius și, poate cea mai complexă lucrare a noastră, reabilitarea hotelului Brădet, lucrare de peste 7 milioane de euro, finalizată la începutul verii. Am mai putea aminti construirea sau reabilitarea a numeroase vile și pensiuni.Tot în domeniul turismului am început acum o lucrare amplă pentru firma Aluniș: o bază de tratament la Lacul Negru din stațiunea Sovata. Investiția se cifrează undeva la 1,5 milioane de euro. Aceasta ar trebui încheiata în vara anului viitor”, ne-a declarat Kali Zoltan la începutul interviului pe care l-am realizat cu domnia sa.

Reporter: Ce ne puteți spune despre lucrarea de la Hotel Brădet?

FOTO BKali Zoltan: A fost o lucrare cu un înalt nivel de dificultate, având în vedere dotările și standardele de care beneficiază hotelul. Cu 88 de camere și 5 apartamente, centru modern de conferințe etc, Hotel Brădet a primit o infuzie de tehnică modernă de ultimă generație, pentru a oferi clienților condiții foarte bune de cazare, masă și agrement. Cerințele de calitate au fost foarte mari, cu tehnologie de ultimă generație, cu materiale și finisaje la cele mai mari standarde. Proiectul a fost foarte bine gândit și, din ce spune beneficiarul, executarea lucrărilor a fost una de calitate. Mulțumim investitorului că a avut încredere în noi. Au lucrat aici în jur de 140 de oameni, având de respectat un termen clar de finalizare. Am reușit să îl respectăm și cred că și nivelul lucrării a fost cel scontat.

Reporter: Care au fost elementele care v-au ajutat să rezistați pe o piață a construcțiilor dificilă?

FOTO CKali Zoltan: Faptul că nu am lucrat cu statul, cu primării, în sensul că în toți acești ani am avut o singură lucrare pentru o primărie, cred că ne-a ajutat. Am făcut o selecție riguroasă a clienților, așa că nu am avut probleme deosebite legate de plăți, de neîncasări la termen. Lucrând, în general, în județ, am putut oferi prețuri bune, avantajoase pentru client. Avem mulți angajați cu vechime în firmă. Acest lucru înseamnă stabilitate și omogenitate, elemente importante și în domeniul construcțiilor. Avem o echipă bună, capabilă să abordeze orice fel de lucrare din domeniul nostru de activitate. Ne-am promovat activitatea doar prin calitatea lucrărilor pe care le facem. Clientul mulțumit aduce și alți clienți. Experiența și seriozitatea primează în domeniul nostru. Ne angajăm la lucrări la termen, ceea ce nu mulți constructori se încumetă să facă. Și ne respectăm termenele.

Reporter: Ce noi provocări vă așteaptă?

Kali Zoltan: Am avut recent solicitări în mai multe părți din țară, pentru lucrări în domeniul turismului, dar nu am luat încă o decizie. Faptul că ne caută clienții reprezintă încrederea pe care o au în potențialul nostru. Avem lucrări, avem o echipă bună și cred că în mare parte depinde de noi să rezistăm pe o piață dificilă, cum este cea a construcțiilor.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close