Economic

Retacom. Tot de ține de fier. De 15 ani

FOTO 1Dificultățile de pe piața imobiliară și scăderea numărului de investiții au închis multe companii în ultimii ani. Totuși, există în Transilvania și firme care au rezistat și chiar au înregistrat ușoare creșteri în această perioadă dificilă. Este și cazul firmei mureșene Retacom, important furnizor de materiale siderurgice, care a marcat recent împlinirea a 15 ani de activitate. “Am început în 1999 cu un mic business în zona recuperării materialelor feroase, iar 2 ani mai târziu am decis să schimbăm profilul activității. Așa a apărut depozitul nostru de materiale siderurgice necesare pieței construcțiilor”, își amintește Szasz Mihaly, administrator și manager al firmei. Prețurile atractive și atitudinea corectă față de clienți au așezat firma Retacom pe un drum bun, așa că următorii ani au adus o creștere treptată a volumului de materiale feroase comercializate și o diversificare a gamei de produse. De aici și noul slogan al companiei mureșene: “Tot ce ține de fier”. Ultimii 5 ani nu au fost ușori nici pentru Retacom, însă firma mureșeană și-a consolidat poziția pe piața de profil din județul Mureș, cu ecou și în județele învecinate. Anual, de la Retacom pleacă spre diverși clienți aproximativ 6000 de tone de materiale din oțel, necesare pieței construcțiilor.

FOTO 2Și echipa a crescut constant. De la 5 oameni în 1999 a ajuns la 30 de oameni.Legat de performanțele companiei, managerul Szasz Mihaly a declarat: “Am avut o creștere constantă. Lucrăm și cu firme mari, dar și cu mulți clienți mici. Cred că principalul nostru atuu a fost corectitudinea. Clientul față de care ești corect, transparent, se întoarce la tine și data viitoare. Sigur, nu e deloc ușor, dar dacă muncești serios poți face față. Suntem printre puținele firme de profil din zonă care au rezistat concurenței marilor companii naționale. M-aș bucura să văd că un client alege să lucreze cu noi sau cu altă firmă locală, atunci când prețul la un produs nu este mai mare decât în alte companii venite din diverse județe ale țării. Cred că ar fi bine să gândim cu toții așa, pentru a sprijini economia locală. ”Cei de la Retacom au investit în ultimii ani și în utilaje de debitare și îndoire, iar recent au format și o echipă care poate efectua lucrări de construcții metalice. O hală nouă, de mari dimensiuni, a fost ridicată în acest sens. Este un domeniu în care compania mureșeană intenționează să se dezvolte. De asemenea, investițiile din ultimii ani au vizat serviciile. Astfel, mai multe mașini de diverse mărimi stau la dispoziția celor vor să transporte marfa cumpărată.

Timp și pentru sport

FOTO 3Pentru managerul firmei mureșene, activitatea zilnică nu înseamană numai gestionarea unei activități care vizează tone de oțel. Fost poloist de performanță, Szasz Mihaly a pus bazele unui club privat de fotbal, ACS Speranța, unde se pregătesc peste 300 de copii din județul Mureș. Parte din profitul firmei a mers în ultimii ani în susținerea clubului și construirea unor baze sportive. “Din păcate, la Târgu-Mureș nu am avut parte de susținere, așa că am investit în baze sportive situate lângă oraș, la Livezeni și Ivănești. Împreună cu Eduard Bota, cel care coordonează latura sportivă a clubului, am pus bazele unei activități frumoase, care înseamnă multă muncă, dar și satisfacții. Avem în vedere construirea unui teren de joc cu suprafață sintetică, acoperit. Este, cred, singura investiție de acest fel din Mureș și din județele învecinate”, a spus Szasz Mihaly. Pasiunea pentru sport a managerului companiei mureșene nu s-a limitat la investițiile facute pentru asociația sportivă pe care o conduce, el sprijinind financiar mai multe cluburi mureșene. Legat de aniversarea celor 15 ani împliniți ai companiei Retacom, Szasz Mihaly a spus că este mulțumit cu evoluția firmei și cu ceea ce reprezintă aceasta în piața de profil din Transilvania. Managerul firmei mureșene are de gând să mențină nivelul vânzărilor și să dezvolte activitatea de confecții metalice. La mulți ani, Retacom !

Florin Marcel SANDOR

 

SC Retacom

Targu Mureș, str. Dezrobirii Nr 13

Tel. 0265-253739

E-mail: office@retacom.ro

www.retacom.ro

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close