Uncategorized

Hecser Laszlo pensionat de Zi de Zi

Pastrat în functie din „amnezia†cuiva

Potrivit capitolului III, articolul 184, alineat (10) din Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sanatatii, medicii care au împlinit vârsta de 70 de ani nu mai au dreptul sa detina functii de conducere în unitati publice de stat. Ceea ce nu s-a aplicat în cazul lui Hecser Laszlo, care va împlini la data de 27 octombrie venerabila vârsta de 71 de ani, pastrat în functie probabil din cauza „amneziei†vreunui functionar din cadrul Ministerului Sanatatii.
Destituirea lui Hecser Laszlo de la sefia IML Târgu-Mures a fost confirmata de Racz Eva, consilier personal al Ministrului Sanatatii. “A fost aprobat referatul de eliberare din functie a domnului Hecser Laszlo. Documentul a fost semnat ieri (miercuri, 13 iulie – n.r.) si între timp si domnul Hecser a fost înstiintat asupra faptului ca este eliberat din functie. Urmeaza ca în scurt timp sa se stabileasca cine va fi numit director interimar la IML Târgu-Muresâ€, a declarat Racz Eva.

Cariera de exceptie

Hecser Laszlo s-a nascut la data de 27 octombrie 1940, în orasul Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita. A absolvit Facultatea de Medicina din cadrul IMF Bucuresti în anul 1969 si practica medicina legala din anul 1979. Detine titlul stiintific de doctor în medicina, gradul didactic universitar de conferentiar, iar gradul profesional actual este de medic primar legist si medic primar patolog. În ceea ce priveste activitatea stiintifica, actualul director al IML Târgu-Mures a publicat 87 de articole si a avut un numar de 56 de articole comunicate, toate în calitate de prim autor. În vârsta de aproape 71 de ani, Hecser Laszlo a publicat cinci carti ca prim autor, trei cursuri universitare si este coautor la trei carti.

Viorel Hadareanu, noul sef

Potrivit prevederilor normative, înlocuitorul lui Hecser Laszlo la conducerea IML Târgu-Mures va fi persoana care detine cel mai mare grad universitar din cadrul institutiei. La ora actuala, în pole position pentru sefia IML Târgu-Mures se afla dr. Viorel Hadareanu, medic legist din 1991 si sef de lucrari în cadrul UMF Târgu-Mures.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close