Uncategorized

Ichim și Florea, „out” din PNL

Biroul Județean al PNL Mureș a decis, joi, excluderea din partid a lui Constantin Florea, învinuit că la ședința Consiliului Local al municipiului Târgu-Mureș din 23 decembrie l-a votat pe Claudiu Maior în funcția de viceprimar, împotriva intereselor liberale. Totodată, liderul PNL Mureș, deputatul Ciprian Dobre, a anunțat că cel de-al doilea liberal din Consiliul Local, Marius Ichim, și-a depus demisia de onoare în cadrul aceleiași ședințe a Biroului Județean.

Virgil Mailat „regizorul” celor două maziliri?

Vestea plecării din partid a celor doi a fost făcută vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de șeful PNL Mureș. „Se știe, atât Marius Ichim cât și Constantin Florea și-au depus demisia din Consiliul Local din funcția de viceprimar, respectiv de consilier. După întrunirile din acest an ale birourilor competente din PNL și judecarea celor două incidente, și anume demisia lui Marius Ichim din funcția de viceprimar și votul lui Florea pentru noul așa zisul viceprimar al Târgu-Mureșului, Claudiu Maior, membru al PDL. Incidentele au fost puse în discuția Biroului Județean la ședința de joi. La acel moment Marius Ichim și-a depus demisia de onoare din calitatea de membru al PNL. Celălalt consilier local, doctorul Constantin Florea a fost pus în discuție și exclus din partid”, a declarat Ciprian Dobre. Întrebat dacă plecarea din PNL a lui Ichim este cauzată de Virgil Mailat care, potrivit unor surse din interiorul partidului, ar fi solicitat demiterea fostului viceprimar, Ciprian Dobre a negat ferm această variantă. „Sursele dumneavoastră au fost departe de PNL”, a precizat lapidar șeful liberalilor mureșeni.

Ichim, epuizat de vrăjelile adversarilor

Fostul viceprimar al Târgu-Mureșului Marius Ichim a explicat că demisia sa se datorează presiunii constante la care a fost supus în ultima perioadă, dar și din cauza modului în care colegii de partid au găsit de cuviință să îl judece. „Nu doresc să comentez demisia mea. Nu o pot face acum, pentru că sunt prea nervos ca să comentez ceva. Pot spune însă că a fost o chestie legată de modul în care se judecă lucrurile la noi. A fost o decizie dură, dar importantă pentru liniștea mea pentru că sunt foarte obosit după două campanii electorale în care n-am fost sprijinit cum trebuia de partid. Am luptat aproape de unul singur. Tot ce îmi doresc acum este să am o perioadă de liniște politică”, a declarat Marius Ichim, despre care liderul PNL Mureș a avut numai cuvinte bune. „Am apreciat foarte mult faptul Marius Ichim nu s-a sustras niciodată de la condițiile PNL. A fost și este un liberal adevărat pentru care avem o mână întinsă oricând dorește să revină în partid”, a spus Ciprian Dobre.

Constantin Florea, în silenzio stampa

Ciprian Dobre a precizat că înțelege presiunile constante la care fostul său coleg a fost supus de adversarii politici din Consiliul Local Târgu-Mureș. „Înțeleg presiunile la care a fost supus, înțeleg că orașul e stăpânit nu prin lege, ci prin forță la această dată. Marius Ichim a fost unul dintre oamenii care a acționat în spiritul liberal”, a explicat deputatul liberal.

Din nefericire, deși am încercat să-l contactăm atât telefonic cât și prin intermediul sms-urilor, fostul consilier liberal Constantin Florea a ales să refuze orice dialog cu privire la culisele excluderii sale din Partidul Național Liberal.

Sebastian Pui și Călin Ciontea, înlocuitorii demisionarilor

De asemenea, șeful PNL Mureș a anunțat că locurile din Consiliul Local Târgu-Mureș deținute de Marius Ichim și Constantin Florea vor fi ocupate de Sebastian Pui și Călin Ciontea. „Am depus astăzi (n.r. vineri) la sediul Consiliului Local Târgu-Mureș demisia lui Marius Ichim respectiv hotărârea excluderii lui Constantin Florea și am transmis prin hotărâre numele celor doi noi consilieri locali ai Partidului Național Liberal: Sebastian Pui și Călin Ciontea. Urmează ca luni, 26 ianuarie, să facem demersurile necesare în vederea atacării în contencios administrativ a hotărârilor luate în ședința Consiliului Local din data de 23 decembrie 2008, vădit nelegale”, a conchis Ciprian Dobre.

Alexandru TOTH

alex@ziaruldemures.ro

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close