Uncategorized

Județul Mureș, fruntaș la numărul de mașini înmatriculate

La ora actuală numărul de mașini înmatriculate în județul Mureș este de 116.698. Față de anul 2006 numărul de mașini înmatriculate a crescut cu 12270 de unități. Și dacă până în vara acestui an o mare parte din mașinile înmatriculate erau noi, odată cu modificarea taxei de poluare, importul de mașini second-hand a explodat pur și simplu.

40.000 de mașini second-hand aduse în România în ultimul an

Această creștere alarmantă de autovehicule importate se simte din plin și în județul Mureș. “Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul de mașini care ne trec pragul s-a dublat. Ca să facem față fluxului mare de mașini lucrăm ore suplimentare și chiar a fost nevoie să facem angajări”, ne-a declarat directorul RAR din Târgu-Mureș, Daniel Bândea. Aceeași fierbere este și la Serviciul de Înmatriculări Auto Mureș. Zilnic aici sunt eliberate 200-300 de numere provizorii, nepunând la socoteală numerele de înmatriculare definitive.

Mașinile second-hand bagă în faliment dealerii de autoturisme noi

Deși au început anul bine, vânzările de autoturisme noi au primit o grea lovitură odată cu scăderea taxei de poluare pentru mașinile second-hand. Aceasta, combinată cu acutizarea crizei economice a dus la o scădere semnificativă de vânzări.

30 la sută. Cu atât au scăzut vânzările în ultimele luni la dealer-ul Skoda din Târgu-Mureș, iar viitorul nu sună deloc bine. Aceeași stare de spirit și la dealer-ul Seat. “În ultimele luni ale anului s-a simțit o scădere clară a vânzărilor. Nu cred că ne putem aștepta la nimic bun de la anul care vine”, ne-a declarat respo­n­sa­bilul de marketing și vânzări, Truțea Bogdan. Mult mai optimist este Gălățean Zsolt, directorul de marke­ting Dacia – Renault. În ciuda celor 23 de procente de scădere a vânzărilor se declară mulțumit de posibila suspendare a taxei de poluare pentru autoturismele noi.

„Cred că s-a făcut pe jumătate dreptate cu această suspendare. Dacă s-ar elimina taxa și la mașinile cu motoare mai mari de 2000cm cubi și să o crească la cele second-hand, s-ar face dreptate pe deplin iar vânzările noastre ar putea chiar să crească”, ne-a mai declarat Gălățean Zsolt.

Allain CUCU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close