Uncategorized

Locuitorii comunei Ibanesti suparati pe masinile de mare tonaj

În localitatea Ibanesti exista un drum de acces catre munte, loc prin care lucratorii forestieri duc transporturile lemnoase. Acest drum, drumul Tireului, este unul forestier si apartine de Romsilva. Acestia si-au luat angajamentul ca în momentul când vor începe lucrarile de reabilitare vor repara si cei aproximativ trei kilometri de drum forestier care trece prin sat.

Marti, 4 noiembrie, un grup de aproximativ 50 de cetateni, care locuiesc în Ibanesti mai precis pe drumul Tireului, au fost nemultumiti de faptul ca în zona unde locu­iesc ei circula autovehicule de mare tonaj, lucru care le deranjeaza atât linistea dar si care duce la distrugerea drumului. Au so­licitat la Primaria comunei Ibanesti faptul ca se vor manifesta în strada. Pentru a nu se ajunge la anumite conflicte s-au deplasat la fata locului reprezentanti ai Primariei Ibanesti si ai Romsilva dar si organe ale politiei, iar cei care trebuie sa se ocupe de reabilitarea drumului si-au luat angajamentul ca vor rezolva aceasta problema. Însa oamenii sunt din ce în ce mai revoltati. „Locuitorii comunei sunt suparati pe reprezentantii Romsilva deoarece în proiectul de reabilitare a drumului forestier au fost prevazuti 19 km de drum pe Valea Tireului. Din acestia aproximativ trei kilometri de drum intravilan, drum public, proprietate Romsilva nu au fost reparati. Drumul este distrus, sunt multe persoane care au cabane prin aceste locuri si care se plâng de zgomotul si daunele pe care masinile de mare tonaj le fac”, a declarat Dan Vasile, primarul comunei Ibanesti.

Se pare ca în urma manifestarilor nu au mai fost trimise masini de mare tonaj. „Pro­babil cei care au iesit în strada au fost si manevrati. În 2007 s-au primit fonduri pentru reabilitare. În urma cu o luna s-a stabilit ca dupa terminarea reabilitarii drumului din padure se va trece la drumul forestier care trece prin sat. Astfel, de luni, 3 noiembrie, au început lucrarile însa cetatenii au fost împinsi sa blocheze acel drum în semn de protest cu toate ca se lucreaza deja la punerea lui în circulatie. Însa eu sunt de parere ca aceste ma­nifestari sunt doar influente politice,” a precizat Cristian Chirtes, seful Directiei Silvice Târgu-Mures. Însa, parerile sunt îm­par­tite, locuitorii comunei îsi vor drumul reparat cât mai repede si masinile mari sa nu mai provoace distrugeri iar reprezentantii Romsilva vor rabdare pâna la remedierea problemelor acum, în prag de alegeri.

Codruta POP

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close