Uncategorized

Mall cu orice preț

În ciuda faptului că licitația prin care Consiliul Județean s-a asociat cu un investitor pentru construirea unui mall a fost atacată în justiție, fiind încă pe rol, autorizația de construire a mall-ului a văzut lumina zilei. Indiscutabil, Cluj Napoca are nevoie de un mall. În cele ce urmează vă prezentăm cum se poate fenta legea.

Faptele sunt simple: Iulius Grup a câștigat licitația de asociere. Contracandidatul, South East Euromentor a contestat în Justiție licitația. Procvesul dintre Consiliul Județean Cluj și South East Euromentor se află încă pe rol. Pentru a demara construcția mall-ului, Iulius avea nevoie de autorizație de construire. Numai că Primăria municipiului Cluj Napoca nu putea emite autorizația pentru Iulius, licitația fiind atacată în instanță. Așa că “Spânu arhitectul minune al județului” a găsit soluția. Autorizația a fost solicitată de Univers T, iar primăria nu a avut cum să refuze, Univers T nefiind în nici un litigiu. SC Univers T SA este o societate la care Consiliul Județean (CJ) este acționar unic. CJ, prin Univers T deține în proprietate terenul pe care se va ridica mall-ul. E drept, terenul a fost concesionat către Iulius Grup.

Noi nu știm

Potrivit reprezentanților Biroului Mass Media al Primăriei municipiului Cluj Napoca pentru construcția mall-ului a fost emisă autorizația nr, 771/25.05.2006. Solicitant: SC Univers T SA. Obiectiv: Complex Comercial Iulius Mall. Valoarea investiției: 63 milioane ROL. Proiectant: SC Arhimar Serv SRL. Durata construcției. 36 luni.

Toate bune și frumoase, numai că, la mijlocul săptămânii trecute, SC Univers T SA habar nu avea că ea a solicitat autorizația de constuire: “Da?! Pe numele nostru a fost eliberată autorizația? Habar nu aveam!”, a declarat Ioan Presecan, director general al SC Univers T SA. Mai mult, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Județean Cluj, în bugetul de venituri și cheltuieli pe 2006 al Univers T, nu este nicăieri prevăzută construcția unui mall.

Iulius Mall Cluj Napoca

Nr. de niveluri: S+D+P+1E și office building cu 5 niveluri

Înălțime nivel: 6,6 m

Suprafață desfășurată: mall – 53.937 mp, office building – 8.000 mp

Parcare: 1.000 de locuri

Hipermarket (4.830 mp)

Cinema multiplex (5 săli, capacitate totală: 543 locuri)

Food court (12 fast food, 968 locuri)

2 restaurante

7 cafenele + 1 gelaterie

Sală fitness (693 mp)

Spațiu de joacă pentru copii (1.418 mp)

Aqua Park (ski nautic, hidrobiciclete, restaurant pe lac)

Patinoar

Perete de alpinism

Piscină

Amenajări exterioare peisagistice, fântâni arteziene, piste de role, terenuri de tenis

Birouri Clasa A (suprafață nivel 1.600 mp, 3 lifturi de persoane)

Hotel

Iulius Mall, suspendat!

“ROMÂNIA, TRIBUNALUL MUREȘ, Secția civilă, Dosar nr. 2069/2006. Extras din încheierea pronunțată în ședinta publica din 9 iunie 2006, Președinte- Teodor Borz, Grefier- Gabriela Costea. Pentru motivele care vor rezulta din cuprinsul încheierii:

TRIBUNALUL

ÎN NUMELE LEGII DISPUNE:

Admite cererea de suspendare a actului actual administrative, formulată de reclamanta SC “South East Euromentor” SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Republicii, nr. 109, jud Cluj, în contradictoriu cu pârâții Consiliu Județean Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca, str. B-dul 21 decembrie 1989, nr. 58, jud. Cluj și SC “Iulius Group” SRL cu sediul în Iași, str. Sararie, nr. 6, jud. Iași, și în consecință:

Dispune suspendarea executării dispozițiilor art.2 și 3 din Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.23/19.01.2006.

Dispune suspendarea executării procesului-verbal nr.15390 din 19.12.2005 al Comisiei de evaluare a ofertelor de asociere pentru construirea unui ansamblu de tip mall pe terenul în suprafață de 68.430 mp, situate în Cartierul Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca.

Dispune suspendarea executării contractului de asociere din 31.01.2006 încheiat între cei doi pârâți pe baza hotărârii nr.23/19.01.2006, emise de pârâtul Consiliul Județean Cluj. Suspendarea operează până la soluționarea irevocabilă a fondului cauzei din dosarul nr.2069/2006. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședința publică din 9 iunie 2006.”

Cu alte cuvinte, Tribunalul Mureș a decis supendarea asocierii dintre Consiliul Județean Cluj și Iulius Grup, până la soluționarea definitică a cauzei. Sentința este atacabilă în decurs de 15 zile de la data pronunțării ei – 9 iunie 2006.

MIHAI PETEAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close