Social

Medici și asistenți medicali ai SMURD Tîrgu Mureș, decorați de Klaus Iohannis

2-decorare smurdPreședintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, mai mulți medici, asistenți medicali și angajați ai UPU-SMURD din mai multe orașe ale țării printre care și Tîrgu Mureș. În acest sens, șeful statului a semnat două decrete.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit și a rezultatelor remarcabile obținute în executarea misiunilor încredințate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieți omenești, președintele Klaus Iohannis a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Pamfilie Pamfil-Alin Moldovan și căpitanului Ion Caius-Ștefan Săceanu; Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului Ioan Dorin Oltean; Medalia „Bărbăție și Credință” clasa a III-a, cu însemn pentru militari, plutonierului adjutant șef Ioan-Liviu Sima. Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne.

 Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer lui Cristian Boeriu

De asemenea, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit și a rezultatelor remarcabile obținute în executarea misiunilor încredințate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieți omenești, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer lui Cristian-Marius Boeriu, coordonator UPU-SMURD Tîrgu Mureș. Șeful statului a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler medicilor Apor Bartoș, Paul-Bogdan Csillag, Puiu Ioan Popescu, Maria Salanța, Estrela Suciava, Teodora Sorana Truța și Sergiu-Dumitru Oltean — coordonator dispecerat integrat Mureș, Iohannis a acordat, totodată, Medalia „Meritul Sanitar” clasa a II-a asistentei medicale Hajnal-Erzsebet Vass și Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a asistenților medicali Maria-Elena Casoni, Mihaela Moise-Duca, Bianca Laslo, Camelia Fiordean. Decorarea acestora a fost făcută la propunerea ministrului Sănătății.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close