Uncategorized

Mihai Corui: “Together vom reusi ce ne-am propus acum cinci ani”

Antrenorul echipei de baschet BC Mures, Mihai Corui, ne-a dezvaluit în cadrul unui interviu ultimele noutati referitoare la strategia de abordare a noului sezon competitional, precum si despre atmosfera din cadrul lotului. În opinia tehnicianului, cel mai bun transfer reusit de “tigrii” este reînnoirea contractului lui JuJuan Cooley, cel mai iubit jucator din “jungla mureseana”.

Reporter: Cu ce gânduri abordati perioada de pregatire de dinaintea campionatului?

Mihai Corui, antrenor BC Mures: Pornesc încrezator în noul sezon, am lânga mine oameni de valoare si specialisti în ceea ce priveste divizia A. Dealtfel firea mea este mereu optimista asa ca vad pozitiv si cu curaj noua provocare a sezonului 2008-2009.

Rep.: Când se reuneste lotul?

M.C.: În formula reunita divizia A si noua divizie B vor începe pregatirea în 20 august urmând ca si jucatorii americani sa se alature din 30 august pregatirilor echipei.

Rep.: Aveti planificate meciuri amicale?

M.C.: În prima faza voi începe prin a evalua lotul echipei mari si a constata starea de sanatate a sportivilor si nivelul pregatirii fizice a lor. Ei au urmat un program de întretinere fizica pe perioada verii si ma astept la multa profesionalitate din partea lor. În ceea ce priveste meciurile amicale vor fi cu siguranta un numar de opt-zece partide în compania unor formatii puternice din Ungaria, dar si din tara. Meciul de deschidere si prezentare a echipei îl vom avea în compania echipei din Brasov, cum deja am obisnuit publicul nostru din campionatele anterioare.

Rep.: Sunteti multumit de achizitiile facute?

M.C.: Chiar daca am vizualizat jocul noilor sportivi ai BC Mures, îmi voi face o parere doar în momentul în care îi voi conduce în sala de pregatire. “Examenele” vor fi date si în meciurile de pregatire.

Rep.: Care e în opinia dumneavoastra cel mai bun transfer realizat?

M.C.: Readucerea lui JuJuan Cooley este, în opinia mea, cea mai buna reusita, el este deja o certitudine pentru BC Mures, desigur si ceilalti jucatori au fost atent selectionati. Readucerea lui George Trif si Vajda Attila este de asemenea o miscare buna, ei fiind deja jucatori consacrati ai diviziei A. Mai pot fi surprize placute si din partea celorlalti noi componenti ai echipei cât si a celor deja prezenti.

Rep.: Cum credeti ca va fi suplinita plecarea lui Bryan McCullough, unul din marcatorii de marca ai echipei?

M.C.: Bryan este un jucator de valoare care va fi suplinit cu greu, cu siguranta viitoarea echipa la care va juca va fi multumita de el. Am fost precaut la atragerea unor jucatori excelenti la echipa în acest presezon. Am în minte câteva formule de suplinire a lui Bryan, Cory Largent si Levi Levine vor fi solutiile, dar si o formula cu rapizii Cooley-Hargrave poate fi viabila.

Rep.: Aveti în lot cinci jucatori autohtoni care acopera toate posturile, capabili sa evolueze oricând ca titulari. E o pura coincidenta… sau aceasta a fost strategia dumneavoastra?

M.C.: Da, este o strategie de-a mea pe care încerc sa o implementez în acest sezon. Cei cinci jucatori români acopera toate cele cinci pozitii clasice în jocul de baschet. Alte echipe vad lucrurile diferit, ramâne de vazut care solutie va fi mai buna.

“JuJuan Cooley este pregatit sa soseasca la Târgu-Mures,

sa înceapa un nou sezon si sa câstige cu BC Mures cât mai multe meciuri”

Rep.: Cum comentati decizia federatiei de a impune echipelor pastrarea a minim un jucator român pe teren?

M.C.: Consider aceasta masura de a mentine un jucator român permanent pe teren, nerealista si fortata. Însa ne vom adapta urgent la acest fel de joc de baschet cu impuneri tehnice. Cred ca daca totusi se dorea ca jucatorii români sa joace mai mult nu era necesara acceptarea a sapte jucatori straini în loturile formatiilor românesti. Este contradictie în termeni si idei. Pe noi, antrenorii de divizia A nimeni nu ne-a întrebat despre aceasta posibila solutie.

Rep.: Ce noutati aveti de la Cooley?

M.C.: JuJuan Cooley este pregatit sa soseasca la Târgu-Mures, sa înceapa un nou sezon si sa câstige cu BC Mures cât mai multe meciuri. Ne este necesar zâmbetul lui strengaresc si mâna lui rapida si sigura. JuJuan este capitanul de drept al echipei noastre, este iubit si apreciat de catre toata lumea. stiu ca-i va pune la lucru pe cei uriasi si va da exemplu de profesionalitate tuturor componentilor lotului.

Rep.: Ce ne puteti spune despre cooptarea domnului Nicolae Viciu în staff-ul tehnic al echipei?

M.C.: Domnul Nicolae Viciu este prietenul si colegul meu, fara ca dumneavoastra sa cunoasteti, el a fost permanent în staff-ul meu, ca si consilier personal în probleme de tehnica si tactica. A facut scouting prin tara si m-a informat cu privire la viitorii adversari sau cu privire la tinere talente care pot fi aduse în lot. Datorita lui am putut anticipa si contracara deseori, miscari tactice ale antrenorilor echipelor oponente. Participarea domniei sale la efortul BC Mures este de mare valoare. Îl consider un prieten si un sfatuitor de nadejde.

Rep.: Campionatul începe cu o deplasare la Timisoara, echipa cu care am înregistrat rezultate echilibrate în sezonul precedent. Cum vedeti acest prim meci?

M.C.: Pâna acolo e cale lunga, deocamdata eu sunt axat pe propriul lot de jucatori, vreau sa vad ce pot da ei si în ce formule de joc se dovedesc a fi mai eficienti, jocul cu Timisoara este la fel cu oricare joc al nostru din divizia A, va fi tratat cu maxima concentrare si seriozitate, nu vom supraevalua adversarul si nu-l vom desconsidera. Avem arme pentru fiecare oponent din campionat.

Rep.: Dincolo de obiectivul stabilit de conducerea clubului, ne puteti spune care este obiectivul dumneavoastra personal?

M.C.: Sa câstig competitia în care m-am angrenat. Cei care ma cunosc mai bine stiu ca sunt un astfel de om, care-si propune în mod serios si consecvent sa câstig toate meciurile, optimismul meu este limitat doar de posibilitatile jucatorilor mei, dar si ei vor trebui sa se depaseasca în acest sezon ca sa reusim sa îl câstigam. Eu sunt pregatit.

Rep.: Ce parere aveti despre noua editie de campionat prin prisma transferurilor facute de combatantele din Divizia A?

M.C.: Toate echipele au facut transferuri bune, jucatori de mare valoare sunt prezenti deja în divizia A, ramâne ca ei sa dovedeasca alegerile facute. Cred ca va fi cel mai tare campionat de pâna acum. Eu personal abia astept sa înceapa si sa ne masuram din nou cu oponentii nostri valorosi. Îmi place competitia!

Rep.: Ce mesaj aveti pentru fanii târgumureseni?

M.C.: Va vad zilnic prin oras, va întâlnesc prin piete si strazi, multi dintre voi ma întreaba despre viitorul campionat… vreau sa stiti ca BC Mures e pe drum ascendent, pornim cu încredere în noi si dumneavoastra în noul sezon. “Together” vom reusi ce ne-am propus acum cinci ani. Noi, târgumuresenii ne tinem de promisiuni. Va astept la sala alaturi de baietii nostri, avem nevoie de sprijinul vostru si de fapt ne bizuim pe voi. Hai BC Mures!

A consemnat Alexandru TOTH

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close