Uncategorized

Nașul de la Finanțe

Pe 23 august 2005 intra pe scena politicã Sebastian Vlãdescu, luându-i locul remaniatului Ionuț Popescu în fruntea Ministerului de Finanțe. Una din primele etichete pe care le-a primit Vlãdescu la intrarea în lumina reflectoarelor a fost “hoțul de neveste”. În 2004, noul ministru al Finanțelor i-a furat deputatului liberal Cristian Boureanu soția. Dupã ce cu patru ani înainte le fusese naș de cununie. Telenovela de pe Dâmbovița dã seama de moralitatea celui care are pe mânã banul public al României.

În momentul în care au fost anunțați noii miniștri ai cabinetului Tãriceanu, în urma remanierii de pe 23 august, nu multã lume auzise de Sebastian Vlãdescu, cel care l-a înlocuit pe rebelul Ionuț Popescu la șefia Ministerului de Finanțe. Prieten bun cu premierul, cu care era asociat la mai multe firme și de la care primise, la începutul lunii mai, o dispensã – întrucât nu avea 5 ani vechime în domeniu, așa cum cere legea – pentru a putea ocupa funcția de șef al Comisiei de Supraveghere a BCR, Vlãdescu a fost catalogat încã din primele zile drept “hoț de neveste”. Telenovela dâmbovițeanã cu iz caragialesc a început în anul 2000, când Sebastian Vlãdescu a fost naș de cununie la nunta lui Cristian Boureanu și a Irinei. Un an mai târziu, același Vlãdescu a botezat-o pe fetița celor doi, Ioana, relațiile strânse dintre cele douã familii fiind bazate pe prietenie și parteneriate de afaceri.

În 2004, însã, lucrurile s-au schimbat, viitorul ministru profitând de plecarea finului sãu cu o bursã în Statele Unite pentru a strânge relațiile cu Irina. Relațiile între cei doi au ajuns atât de cordiale încât la o lunã dupã întoarcerea lui Cristian Boureanu din America, Sebastian Vlãdescu și Irina Boureanu s-au mutat împreunã la hotelul Hilton, abandonându-și familiile. Au urmat douã procese de divorț, la finalul cãrora, în decembrie 2004, viitorul ministru și fosta doamnã Boureanu s-au cãsãtorit. Dupã despãrțirea de Irina, Cristian Boureanu a început o relație cu manechinul Valentina Pelinel.

Însã povestea nu se terminã aici, pentru cã, dupã nici trei luni de cãsnicie, Irina Vlãdescu cere separarea de noul ei soț, invocând nevoia de a pãstra o relație apropiatã cu tatãl Ioanei, pentru a asigura un mediu propice creșterii copilului.

Conflictul între naș și fin nu a rãmas în familie, fiind transferat cu ocazia remanierii, în politicã. În august, când a fost supusã la vot nominalizarea lui Vlãdescu pentru portofoliul de la Finanțe, Boureanu a fost singurul dintre cei zece membri ai Biroului Central Permanent care s-a opus, argumentând cã nașul sãu nu nu a fost și nu este membru al PNL și cã în perioada 2003-2004 l-ar fi caracterizat pe Tãriceanu drept incapabil, iar formațiunea drept “partid de onaniști”.

Edy MÃRCUȘ

Finul

Cristian Boureanu este deputat PNL de Argeș. Între 2000 și 2002 a fost președinte al TNL. În perioada 1999-2000 a fost consilier al ministrului Decebal Traian Remeș, iar din 2000 pânã în 2001 consilier al președintelui Comisiei Economice din Camera Deputaților. În prezent este membru în Biroul Permanent Central al PNL și investitor privat în companii de media, consultanțã economicã și construcții. A fost unul din cei care au susținut, încã din primãvarã, necesitatea organizãrii alegerilor anticipate.

Nașul

Ministrul Sebastian Vlãdescu este prieten apropiat și fost partener de afaceri al premierului, fiind asociați la trei firme – Leader High Tech SA, ALPI SA și PVB Euroconsulting. În 1997, pe vremea ministeriatului lui Tãriceanu, a fost secretar de stat în Ministerul Industriei și Comerțului. În 2005, Vlãdescu a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Petrom SA și președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, cu dispensã din partea primului ministru, întrucât nu avea o vechime de cinci ani în domeniu, așa cum prevede legea.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close