Uncategorized

“Ne intereseaza dezvoltarea echilibrata a judetului”

Aflat la început de mandat, Ciprian Minodor Dobre, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Mures, a acceptat sa acorde Ziarului un scurt interviu în care a dezvaluit care sunt principalele perspective si directii de dezvoltare ale judetului Mures. Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii din judet, atragerea investitiilor straine pentru crearea de noi locuri de munca mai bine platite, dezvoltarea echilibrata a tuturor zonelor judetului si deschiderea unor zone prin asigurarea unei infrastructuri rutiere si de utilitati, sunt doar câteva din obiectivele lui Ciprian Minodor Dobre pentru urmatorii ani.

Reporter: Care sunt principalele dumneavoastra atributii în calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures?

Ciprian Dobre, vicepresedintele CJ Mures: Am în subordine Directia Tehnica Drumuri Poduri Judetene si Investitii si compartimentele acesteia: urmarirea lucrarilor, achizitii publice, asigurarea calitatii, serviciul investitii, compartimentul de întretinere si reparatii. De asemenea, în subordinea mea se afla si arhitectul sef cu serviciul de avizare, autorizare si control, compartimentul de amenajare a teritoriului si urmabinsm si compartimentul “situatii de urgenta”, precum si doua dintre cele mai importante obiective economice din judetul Mures, Aeroportul Transilvania Târgu-Mures si Parcul Industrial Ungheni Vidrasau.

Reporter: Cu ce obiective ati pornit la drum în mandatul dumneavoastra?

Ciprian Dobre: Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii din judet, atragerea investitiilor straine pentru crearea de noi locuri de munca mai bine platite. Asa cum am mai spus, ne intereseaza o dezvoltare echilibrata a tuturor zonelor judetului si deschiderea unor zone prin asigurarea unei infrastructuri, în principal rutiere si de utilitati

Reporter: Recent, Borbely Laszlo a criticat dur Consiliul Judetean Mures pentru întârzierea demararii proiectului centurii ocolitoare Livezeni – Ernei. Care este situatia în momentul de fata?

Ciprian Dobre: Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi este titularul acestei investitii. Nu înteleg de ce domnul ministru ar aduce critici Consiliului Judetean Mures.

Reporter: Ce proiecte concrete aveti pentru dezvoltarea infrastructurii judetului Mures?

Ciprian Dobre: Centurile de ocolire ale principalelor orase si municipii, drumurile Ludus – Sarmasu, Târgu -Mures – Band – saulia – Sarmasu, Reghin – Lapusna. De asemenea, avem ca obiective primordiale extinderea infrastructurii de apa si canalizare si rezolvarea problemei deseurilor.

Reporter: Care e în prezent situatia programului SAMTID la Reghin?

Ciprian Dobre: Reghinul era pe un drum de pe care nu se mai putea întoarce. Este important, pâna la urma, ca am reusit sa rezolvam aceasta problema si astfel vom putea continua investitiile în infrastructura de apa si canalizare, cu urmatoarele etape. Le-am cerut consilierilor locali reghineni, în sedinta extraordinara de la începutul lunii iulie sa lase deoparte orgoliile locale si sa înteleaga ca predarea patrimoniului RAGCL Reghin este o obligatie conform cerintelor SAMTID pentru a putea continua acest program. Investitiile din acest program au fost deja finalizate la Reghin, însa legislativul local nu a înteles pâna acum sa faca acest ultim pas. Un eventual esec ar fi costat inclusiv bugetul local al Reghinului care ar fi trebuit sa suporte toate cheltuielile privind implementarea acestui proiect în întreg judetul. Ma bucur ca reghinenii au dat dovada de întelepciune.

Reporter: Ati promis, în campania electorala, realizarea unei cai ferate electrificate Târgu-Mures – Sighisoara. Veti realiza acest proiect?

Ciprian Dobre: Am vorbit si despre o posibila solutie tehnica nu doar despre un vis. Singura sansa ca acest proiect sa ia viata este ca aceasta cale ferata sa însoteasca traseul Autostrazii Transilvania pe portiunea Sighisoara – Ungheni. Este un proiect de anvergura care nu se poate finaliza pe perioada unui mandat dar vreau sa batem în cuie solutia tehnica si inclusiv studiul de fezabilitate.

Reporter: Festivalul Vaii Muresului e o initiativa care va apartine. Va veti implica în acest an în organizarea festivalului?

Ciprian Dobre: Festivalul Vaii Muresului este o manifestare de suflet pe care am sprijinit-o si o voi sprijini indeferent de functia sau pozitia pe care o am. La fel ca si Festivalul Vaii Gurghiului. Sunt manifestari prin care promovam traditiile autentice ale unor zone din judetul nostru si prin care de asemenea încerca sa atragem atentia asupra potentialului deosebit pe care aceste doua vai ni le ofera, în principal în domeniul dezvoltarii turistice. Ma bucur ca aceste proiecte au dat si roade. Se stie ca, în curând, pe Valea Gurghiului va fi construit, de catre investitori germani, un sat de vacanta “Europaische Dorf”, un sat de vacanta destinat în principal turistilor din Europa de Vest.

Reporter: Care este termenul limita pentru depunerea candidaturii la alegerile uninominale în cadrul PNL Mures?

Ciprian Dobre: PNL a fost primul partid din judetul Mures care a facut publica o lista cu numel ale potentialilor candidati pentru Camera Deputatilor si Senat. Lista, asa cum am spus si atunci este deschisa.

Reporter: Intentionati sa candidati la alegerile parlamentare din aceasta toamna?

Ciprian Dobre: Nu.

A consemnat Alexandru TOTH

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close