Sanatate

Nelu Tataru: „In masura evaluarii, avem in plan o limitare a focaului, atat de la spitalul judetean, cat si de la spitalul militar”

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a afirmat faptul ca va fi preluata conducerea spitalului judetean din Focsani de medicii militari.

„Având în vedere că managerul este infectat cu COVID-19, iar ceilalți sunt contacți, am vorbit cu Miniserul Apărării să dăm un ordin de misiune prin care managementul să fie asigurat, pe durata stării de urgență, de către cadre militare venite din ţară, de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar.

În măsura evaluării, avem în plan o limitare a focaului, atât de la spitalul județean, cât și de la spitalul militar. Vreau ca cei în drept să facă o evaluare a spitalului militar, dacă putem reloca pacienți în acest spitla, în măsura în cae reușim să izolăm tot ce înseamnă spitalul județean, în funcție de secție și de patologia ei. Avem în acest moment început un proces de evaluare a întregului personal și va fi testat întreg personalul de la spitalul județean, precum și de la sația de ambulață.

Considerăm că a fost o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. Rămâne ca această anchetă să fie reluată pentru fiecare caz în parte și fiecare caz confirmat va naște o altă anchetă epidemiologică.

Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere. Era un manager al unui spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Puteam eu ca ministru al Sănătăţii să fiu anunţat, ca noi, ca minister, să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este unitate medicală este iar o problemă”, a declarat Nelu Tataru.  

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close