Uncategorized

Pana de bani pentru turistii plecati în strainatate

Daca intentionati sa faceti calatorii în strainatate ideal ar fi sa luati cu dumneavoastra bani cash pentru a nu avea neplacerea sa constatati ca nu puteti folosi cardul. În ultima perioada în tara s-au înregistrat mai multe sesizari din partea turistilor care au calatorit în strainatate unde au avut neplacerea sa sesizeze ca nu pot folosi cardurile pentru a efectua plati sau pentru a scoate bani de la automate bancare.

Persoanele care întâmpina astfel de dificultati sunt nevoite sa astepte o perioada de 30 de zile pentru ca banca sa le deblocheze contul, interval în care risca sa ramâna fara bani de cheltuiala, fara posibilitatea de a se mai întoarce în tara daca nu si-au cumparat bilet de avion dus-întors, pâna când nu vor avea acces la suma pe care o detin în cont.

Sesizarile facute au fost în legatura cu cardurile VISA, în judetul Mures inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) având de-a face cu o singura astfel de situatie în acest an. “Am primit o singura reclamatie în acest sens de la o persoana aflata în strainatate care a avut contul blocat din motive pe care nu le întelege si de abia dupa circa zece zile dupa interventia dânsului la bancile din România a reusit sa scoata de pe card o suma de bani. Motivul pentru care a ajuns la noi reclamatia este faptul ca banca de aici nu i-a deblocat contul”, a declarat pentru Ziarul de Mures, Ioan Pora, inspector al OPC Mures.

Neplacerile sunt cauzate de faptul ca bancile emitente de carduri nu pot debloca sumele de bani pâna când nu au certitudinea ca toate datele sunt corecte, iar acest lucru poate sa dureze si o perioada de 90 de zile, conform contractului. Astfel singura alternativa a turistilor este fie sa astepte pâna când li se deblocheaza contul, fie sa aiba la ei bani în numerar.

Arina CORDUNEANU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close