Uncategorized

Paşalâcul Adrian Năstase

Cu certitudine, Ion Iliescu este cel mai bun politician român în viaţă. Din nefericire, pentru mulţi dintre noi, s-ar putea ca după 2004 să-l avem pe Iliescu, sau premier, sau preşedinte de Senat. Suntem de 15 ani marcaţi de personalitatea acestui lider carismatic. Viaţa noastră s-a schimbat datorită lui. Şi poate vor mai trece vreo cinci până să ne bucurăm de plecarea lui din politică. Pentru totdeauna.
Nu sunt resentimentar, dar omul acesta mi-a ucis ani din tinereţe. Mi-a distrus multe speranţe, dar nu într-atât încât să fug din ţară. Şi-a bătut joc de popor numai pentru a accede la putere şi a se menţine în vârf. Veţi spune că e modelul de român sărac şi cinstit. Da, pentru 70 la sută din Moldova şi pentru majoritatea din Muntenia şi Dobrogea. În Ardeal, PSD nu a fost niciodată iubit. Darămite adulat. Sărac şi cinstit. Personal, nu are nici casă, nici conturi, nici colecţii valoroase. Ca om e sărac, dar cinstit nu are cum fi dacă îi enumerăm pe toţi escrocii, hoţii, bandiţii pe care i-a ridicat din neant şi i-a pus să ne conducă. Toţi au fost promovaţi de Iliescu sau au crescut în umbra lui. Toţi cei care ne jecmănesc zilnic. Inclusiv Adrian Năstase.
Astăzi, steaua politicii româneşti pare a fi Adrian Năstase, preşedintele tuturor social democraţilor. Fost ministru de externe, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, premier şi preşedinte de partid. Tânăr matur, deştept, elevat, elegant, pro-occidental, persuasiv, universitar, mai nou mason, abil, maestru al dedublării, Adrian Năstase a ajuns la răscruce. Dacă vreme de 15 ani Ion Iliescu ne-a menţinut la coada Europei, atunci mafia din jurul premierului Năstase riscă să ne arunce dincolo de Urali, în afara Europei. Concret. Mineriadele, devalizările de bănci, nedeconspirarea fostei Securităţi, socialismul cu faţă umană, toate acestea au împiedicat România să-şi urmeze cursul firesc alături de celelalte state foste comuniste. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, ca-n propaganda ceauşistă, li s-a spus ”Ion Iliescu”.
Rău cu rău, dar mai rău fără rău, vorba românului. Adrian Năstase păstoreşte întreaga mafie din jurul Palatului Victoria. Atât liderii Alianţei D.A., cât şi cei din PRM, sunt convinşi că Năstase a devenit în ultimii ani cel mai bogat om din ţară. Bineînţeles cu conturi bine ascunse pe afară. Încă se descurcă cu găştile care au împărţit România în sfere de influenţă. Nu trebuie să insist asupra echipelor Văcăroiu – Solcanu, Hrebenciuc – Sechelerariu – Aghaton, Dan Ioan Popescu –  Petrom – Distrigaz şi alte industrii, Mitrea cu Transporturile şi Construcţiile şi Rus cu echipa de ardeleni. La nivel central toate ordonanţele, hotărârile de guvern şi legile sunt aspru negociate. Pe bani, fireşte. Fiecare minstru, secretar de stat, director general îşi are propriul preţ. Suntem la scara mileniului III un fel de paşalâc al lui Adrian Năstase. Totul se vinde şi se cumpără departe de ochiul opiniei publice.
Dacă Iliescu şi gaşca lui de comunişti înrăiţi în epoca lui Ceauşescu au furat, dar au furat cu măsură, azi, lucrurile s-au schimbat. Inimaginabil.
Cât poate să fie preţul unui premier, cât poate să fie şpaga pentru o hotărâre de guvern, dacă un prăpădit de director general ia pentru o semnătură, în cinci minute, 180 de mii de dolari?!
Cât o fi costat SIDEX-ul, cât ALRO, cât SNTR?!
Cât va costa Petrom şi Distrigaz?! Şi câte şi mai câte alte afaceri de zeci şi sute de milioane de dolari?!
Pe vremea turcilor, fanarioţii îşi cumpărau tronul la Stambul. Întorşi acasă îşi scoteau de trei ori investiţa în galbeni. Şi atunci, poporul plătea, şi atunci boierii îşi cumpărau funcţiile şi le recuperau înzecit pe spatele „prostimii”. Şi atunci se dădeau mari patrioţi. Gândiţi-vă cât daţi şpagă pentru un simplu aviz, că o fi de mediu, că de la Pompieri, că de la Finanţe, că de la Gardă, de oriunde. Când vedeţi un pesedist în funcţie, gândiţi-vă cât o fi preţul semnăturii sale. De jos, totul creşte exponenţial. Sigur, la prima vedere, o avere de câteva miliarde de dolari pare o fantasmagorie. Adunată de o singură persoană. Să nu uităm că România bancară a fost devalizată de 20 miliarde de dolari. Cine, Doamne, era în fruntea delegaţiei PDSR când Bivolaru trebuia arestat? Cine conduce azi guvernul corupţiei generalizate din România? Şi pentru că toate acestea, şi multe altele, trebuiau să poarte un nume, ca-n propaganda utecistă, li s-a spus ”Adrian Năstase”.
Oare americanii chiar nu ştiu nimic? Oare Chirac, Blair, Berlusconi, Schroeder nu ştiu nimic? Oare?!
Va veni o vreme în care Adrian Năstase va da socoteală. Mai ales că prin Bucureşti circulă bancul: „Ştii ce-şi doreşte Adrian Năstase?
Să vâneze o Vulpe.”. Numai că Vulpea, alias generalul Virgil Ardelean, a virat-o înspre Cotroceni.
Vă aduceţi aminte cine au fost şi cât de mari au fost la vremea lor Petre Roman, Emil Constantinescu, Teodor Meleşcanu?! Parcă ar fi fost destinaţi să facă politică de anvergură o viaţă. Şi cine sunt astăzi? Pentru toţi „Bunicuţa” de la Cotroceni a avut un leac. Şi nu o spun deloc admirativ. Repet, Ion Iliescu a distrus multe din speranţele mele. Şi a milioane de români. Peisajul arestărilor din spaţiul carpato-danubiano-pontic evoluează zilele acestea de la găinari şi hoţi de buzunare înspre directori generali din ministere, vicepreşedinţi din PSD şi din judeţe şi se îndreaptă înspre şefi de consilii judeţene şi chiar prefecţi şi primari. Procurorul general al României, Ion Amărie, cu sprijin euroatlantic şi cu proptele la Cotroceni, va avea un rol deosebit în acest joc dur al verii lui 2004. Până mai ieri, Mischie şi Bebe Ivanovici erau de neclintit, azi s-ar putea să-i dăm jos de pe socluri şi din tablouri, ca-n epoca marilor epurări staliniste.
Nimeni nu este de neînlocuit. Şi în gândirea materialist-dialectică şi KGB-isto-comunistă şi, mai nou, capitalisto-occidentală a lui Ion Iliescu, nimeni nu este de nearestat. Şi ce lovitură de imagine ar fi o arestare de excepţie!
Ion Iliescu rămâne cel mai bun om politic şi cred că se va întoarce la şefia PSD. Şi cred că va accepta că PSD va pierde alegerile. Şi cred că-l va sacrifica pe Adrian Năstase. Rămân la convingerea că lupta anti-corupţie nu există. Dar până nu va fi arestat unul dintre capii mafiei din Guvern, România va rămâne Paşalâcul „Adrian Năstase”. Miki Şpagă s-a retras. La timp. Aghaton, la fel. Cine urmează?
Vorba unui prieten din Servicii:
„Când ai ucis un preşedinte, o fi foarte greu să arestezi un premier?”.
P.S. Am fost România – Dictaturii lui Ceauşescu.
Suntem România – Paşalâcul Adrian Năstase.
Când vom redeveni România Românilor, cum le-am promis fiecare celor ce-au strigat în 1989: „Vom muri şi vom fi liberi!”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close