Uncategorized

Poezie de stradă…

Un liceu atât de simplu după vorbă după port… Cu elevi buni şi foarte buni, care vor aduce faimă liceului, lângă elevi slabi, cu care instituţia nu se prea mândreşte. Un liceu care are un muzeu propriu şi care însă, duce o lipsă acută de alte materiale didactice. Să vedem unde se înclină balanţa

Dacă vrei să-ţi faci o părere despre liceu ar trebui să stai de vorbă cu elevii din cât mai multe clase. Am încercat şi dar, la început, am aflat puţine lucruri pentru că elevii ori erau speriaţi şi intimidaţi de prezenţa noastră ori nu aveau nemulţumiri şi păreri pe care să ni le împărtăşească. Asta până ce i-am găsit pe cei din clasa a XI-a C…

Să fie lumină!

Principala “problemă” a elevilor este o misterioasă femeie de serviciu care are prostul obicei să îmbrace şi să încalţe lucruri care nu-i aparţin şi să plece cu ele. O altă problemă ar fi, deşi e greu de crezut, lipsa becurilor. În majoritatea sălilor de clasă becurile sunt în număr de maxim 2-3 existând şi săli în care becurile sunt “specii” dispărute. Elevii ne-au mai spus şi că grupurile sanitare nu sunt nici pe departe igienice aşa că, ar fi de preferat să încercaţi să nu vă aventuraţi pe acolo. Iar ultima nemulţumire a liceenilor este universală, pentru că am auzit-o în toate liceele la care am fost. Să lămurim o dată pentru totdeauna că există o lege care interzice fumatul în şcoli, aşa că degeaba vreţi voi elevii locuri de fumat pentru că (pe bună dreptate) nu veţi primi prea curând!

Şi câteva lucruri frumoase…

Liceul se mândreşte cu un Muzeu de Ştiinţe ale Naturii care a început ca un simplu laborator de biologie. La ora actuală muzeul este deschis şi celorlalţi locuitori din Reghin accesul elevilor fiind liber dacă nu deranjează orele de biologie. Biblioteca liceului cuprinde în jur de 17000 de volume din ce în ce mai căutate de elevi de când s-a schimbat formatul examenului de bacalaureat. Liceul a intrat în parteneriat cu organizaţia Peace Corps care trimite vorbitori de limba engleză din SUA la Reghin. Liceul are şi o revistă proprie, “Oscar licean” care la început era lunară dar acum “apare sporadic”. Principalele evenimente organizate sunt: Zilele Liceului desfăşurate la fiecare sfârşit de noiembrie, Balul Bobocilor care se ţine de obicei după zilele liceului şi Zilele lui Blaga care sunt sărbătorite în mai. La capitolul întâmplări hazlii merită menţionat sportul “ketchup în haine şi încălţăminte” care se practică mai ales în timpul orelor de educaţie fizică, atunci când hainele rămân pentru o oră fără stăpân. Iar acum cu (sau fără) voia profesorilor vă prezentăm…

Catalogările elevilor

Cuplul liceului a fost desemnat Raul Borşa & Anca Cioată amândoi din clasa a XI-a C. Cei mai populari elevi au fost aleşi Ionel Curticăpean, Adrian Moldovan, Ionela Vultur şi Andrei Vântu (Teroristu’). Profesorii “super” au fost desemnaţi: Tarniţă Ioan (chimie), Marincaş Aurelia (fizică) şi Ercse Rosalia (istorie). Profesorii “naşpa” au fost aleşi Pârâianu Şerban (latină), Cristea Elena (psihologie) şi Abebec Costel (română). Porecle au, spre surprinderea noastră doar Pescăruş Teodor (matematică) – Năsosul sau Delfinul şi Sigartău Radu (geografie) – Porcul de guineea.

Oferta educaţională

La profilul real liceul oferă specialităţile Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturi (specializare care are şi o secţie maghiară). La profilul umanist liceul propune specializările Filologie (engleză şi franceză) şi Filologie (pentru secţia maghiară)

Porţia de istorie

1956 Ia fiinţă Şcoala medie nr. 2 care până atunci era Şcoală pedagogică. În anul 1966 Instituţia primeşte numele de Liceul nr. 2. În 1975 intervine o altă schimbare de nume, Liceul real-umanist. Şi de această dată denumirea nu rezistă prea mult timp pentru că în 1977 numele se transformă în Liceul industrial nr. 2 Reghin. Denimirea rezistă de această dată mai mult, până în 1990 când instituţia devine Liceul Teoretic Reghin. În 1995 liceul devine Grupul Şcolar Industrial iar din anul 1997 până la ora actuală instituţia este cunoscută drept Grupul Şcolar Lucian Blaga.

Din înţelepciunea profilor şi elevilor…

La capitolul perle îi nominalizăm pe Szabo Maria (română) cu “şezi prostie” şi pe Pârâianu Şerban (latină) cu “iar aveţi note umflate”. Mai cităm şi câteva din perlele elevilor cum ar fi: “Variaţia energiei efectuează un lucru mecanic”, “Traiectorie curbilinie este maşina”, “Traiectorie rectilinie este avionul”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close