Uncategorized

“Prima data o sa fiu premier si pe urma presedinte”

Spune ca e în “tabara” lui Traian Basescu si ca a vrut chiar sa-i sustina campania cu 1 milion de dolari. Sustine ca are “curajul, puterea financiara si politica, sustinerea populara si credibilitatea” pentru a construi un pol de dreapta în România. Se considera singurul politician “autenctic-autentic” de dreapta. Are câtiva ministeriabili, pregatiti sa conduca Guvernul. “El se va pune pe el” premier, iar dupa un an în fruntea Guvernului, se va muta la Palatul Cotroceni. Cea mai mare nenorocire pentru români ar fi votul uninominal. Spune ca Basescu este un om sentimental, Vadim – un om bolnav, Hrebenciuc îi este prieten, Voiculescu este cel mai prost om, iar Tariceanu – sluga lui Patriciu. Iar el este Gigi Becali.

Reporter: Cine credeti ca se face vinovat pentru situatia politica actuala?

Gigi Becali (G.B.): 322 de parlamentari.

Reporter: V-ati exprimat public sustinerea fata de Traian Basescu. De ce ati optat pentru “tabara Basescu”?

G.B.: Pentru ca sunt omul dreptatii si e nedrept ce s-a întâmplat. Si daca vor pune mâna pe putere comunistii si oligarhii nu vom mai putea pune mâna pe putere niciodata în tara Româneasca.

Reporter: Daca ati fi fost presedinte în locul lui Traian Basescu, ati fi reusit sa evitati situatia suspendarii?

G.B.: Da, nu se ajungea aici, pentru ca probabil e vorba de alte lucruri. Si prin întelepciune si prin forta nu se ajungea la asemenea lucruri.

Reporter: Admiteti ca, în anumite momente, presedintele Traian Basescu nu a dat dovada de întelepciune?

G.B.: Dupa parerea mea, da. Trebuia ca de când a preluat mandatul sa ia haturile în mâna si sa atraga atentia acelor…sa nu lase frâiele din mâna. A dat frâu liber, si de asta, ei si-au luat lumea în cap.

Reporter: V-ati exprimat disponibilitatea de a finanta campania presedintelui suspendat Traian Basescu cu 1 milion de dolari. Cum a justificat refuzul acestei sume?

G.B.: A zis ca de data asta nu are nevoie de bani. Ca are bani de la cotizanti. Nu are nevoie de bani.

Reporter: V-ati exprimat dorinta realizarii unui pol de dreapta din care sa faca parte PNG, PD si PLD. Ieri, unul dintre liderii PLD, Cristian Boureanu vorbea despre o fuziune a PD si PLD si invita toate celelalte partide de dreapta sa adere la aceasta noua constructie politica.

G.B.: Da, da. Este iminenta constructia unui pol de dreapta, pentru ca, parerea mea, poporul român este un popor de dreapta.

Singurul

autentic-autentic de dreapta

Reporter: Ati început discutiile cu liderii celorlalte partide?

G.B.: Nu am început nicio discutie cu nimeni, dar asta este gândirea mea pentru binele României. Acest pol de dreapta nu poate fi construit decât sub tutela lui Gigi Becali. Singurul om de dreapta autentic în România la ora asta eu cred ca sunt eu. Adica, autenctic-autentic. Care poate construi dreapta. Care are puterea, forta, curajul, puterea financiara si politica si sustinerea populara si credibilitatea ca sa poata construi un pol de dreapta în România, ca sa terminam o data cu tot ce-nseamna ramasitele comunismului.

Solutia ideala, fuziunea

Reporter: Fiti mai explicit. Solutia propusa de dumneavoastra este fuziunea PD, PLD sub “umbrela” PNG?

G.B.: Nu neaparat fuziunea. Ideal ar fi fuziunea, dar, vedeti dumneavoastra, lucrurile ideale nu se întâmpla în lumea asta. Ideal ar fi fuziunea sub egida unui singur partid, dar putem face si o alianta.

4 Reporter: Credeti ca o asemenea constructie ar putea fi viabila, având în vedere esecul înregistrat de toate aliantele si coalitiile politice post-decembriste?

G.B: Niciodata o alianta în care va intra Gigi Becali nu va fi un esec, pentru ca Becali are întelepciunea sa poata sa duca la capat cu tovarasii lui de drum.

“Lui Dumnezeu

nu-i plac lucrurile acestea”

Reporter: Ca tot veni vorba despre constructii politice esuate, ati putea sa ne spuneti care sunt, în opinia dumneavoastra, motivele reale ale ruperii Aliantei PNL-PD?

G.B.: Pai ce, pai care sunt motivele? Pai au fost interesele liderilor de partide si interesele unor conducatori ai partidelor, si în speta, PNL-ului, ale lui Dinu Patriciu, cu asta cu… cu…Tariceanu. Pe ei nu i-a interesat un pol de dreapta care sa conduca România. si mai mult decât atât, desi stateau bine în sondaje, niciodata nu s-au înteles. Deci pe ei îi interesa mai mult interesele lor si interesele de grup. Deci va dati seama ca nici lui Dumnezeu nu-i plac lucrurile acestea. Adica, dezbinarea si ura si… Motivul este ca pe ei nu-i interesa de fapt sa faca o alianta pentru România. Ei au facut o alianta ca sa puna mâna pe putere, si cu asta, basta. Gata!

Ministrii lui Becali

Reporter: În ipoteza în care PNG va fi cooptat la guvernare, dupa viitoarele alegeri parlamentare, care sunt “ministeriabilii” PNG?

G.B.: Nu sunt toti oameni cunoscuti, nu sunt toti oameni din conducere, dar sunt specialisti în domeniu. Va pot da câteva nume. Doar persoanele cunoscute, persoanele care nu sunt cunoscute, nu vi le dau pentru ca nu are rost sa vi le dau. Mai ales ca acum facem selectivitatea. Va dau nume de oameni cunoscuti din partid: Alex Predescu, Dan Pavel, Marian Oprea, Tea Sponte – persoana care e cunoscuta si care va conduce Ministerul Agriculturii, Manea de la Cluj care va reprezenta PNG la Ministerul Sanatatii, dl dr. Codorean de la Spitalul Militar. Ei sunt conducatori. Acum vom stabili cine va fi ministru, cine va fi cel mai bun.

Reporter: si premier pe cine veti pune?

G.B.: Pe Gigi Becali.

Reporter: Dar parca spuneati ca dumneavoastra veti candida la Presedintie.

G.B.: Pai da, prima data o sa fiu premier si pe urma o sa fiu si presedinte, dupa un an.

Reporter: Aveti un pronostic pentru referendumul de duminica?

G.B.: Va câstiga Basescu cu un scor zdrobitor. Cu 70%.

Reporter: Care credeti ca este solutia pentru iesirea din criza politica actuala, dupa reîntoarcerea lui Traian Basescu la Presedintie?

G.B.: Normal când Basescu este reconfirmat, atunci cei 322 din Parlament care au votat suspendarea si care au dus la a cheltui poporul 20 de milioane de euro la referendum, si a plimba oamenii pe la mitinguri, parerea mea e ca daca au bunul simt si demnitate si onoare sa depuna motiune de cenzura, sa cada Guvernul si sa faca alegeri anticipate. Daca mai au cât de cât putin sentiment pentru tara asta. Asta ar însemna ca poporul nu-i de acord cu ei, si poporul ar vrea o noua majoritate parlamentara, o noua constructie politica.

4 Reporter: Însa, majoritatea parlamentarilor nu-si manifesta dorinta de a provoca alegeri anticipate, în cazul în care presedintele suspendat va fi reconfirmat în fruntea statului.

G.B.: Pai daca nu-si doresc, asta e!!! Mai e un an pâna la alegeri. Înseamna ca n-au demnitate, n-au onoare. Asta e!

Reporter: Sunteti un sustinator al votului uninominal?

G.B.: Nu!

Reporter: De ce?

G.B.: Pentru ca…Parerea mea e ca votul uninominal ar putea fi cea mai mare nenorocire pentru România. Vor ajunge atunci oameni cunoscuti, oamenii oligarhilor, oamenii trusturilor de presa, si va fi mai controlat atunci Parlamentul de oligarhi.

Verdict: Oligarh

4 Reporter: Presedintele suspendat Traian Basescu i-a nominalizat recent pe oligarhii la care a facut referire în repetate rânduri. Ce înseamna în acceptiunea dumneavoastra a fi oligarh? Credeti ca presedintelui i-a “scapat” vreunul?

G.B.: Sunt mai multe nume de oligarhi, dar nu stau eu acum sa îi nominalizez. A fi oligarh înseamna oameni sau grupuri de oameni care prin putere financiara influenteaza politicul în interesul lor de afaceri sau prin influenta lor politica si financiara, promoveaza legi pe lânga politicieni pentru interesul lor si nu pentru interesul poporului.

Reporter: Credeti ca cei nominalizati de Traian Basescu sunt oligarhii României?

G.B.: Sunt mult mai multi oligarhi în România care nu i-a nominalizat Traian Basescu.

Reporter: Dati câteva nume!

G.B.: Nu mai dau eu nici un nume. Îi stiti si dumneavoastra, îi stie toata lumea, îi vom vedea noi pe oligarhi când îi va scoate Parchetul. Pâna nu da Parchetul verdictul, nu le dau eu numele.

Reporter: În CV-ul dumneavoastra se precizeaza ca nu ati fost membru al Partidului Comunist. Cum “ati scapat”?

G.B.: Pai da eu asa am fost educat în familie. Stiu ca familia mea a suferit de pe urma comunismului, familia mea a luptat împotriva comunismului, familia mea a fost în puscariile comuniste si atunci eu când am primit carnetul acela de UTC, stiam ca comunistii mi-au chinuit familia, am luat carnetul acela de UTC si l-am rupt si l-am aruncat. Cum sa ma fac eu tânar comunist când stiam ca comunistii mi-au chinuit familia.

Reporter: Fiti mai explicit. Care membri ai familiei dumneavoastra au avut de suferit sub regimul comunist?

G.B.: Am fisele de iesire din închisoare date de Institutul National al Crimelor Comunismului, din Penitenciare…Aici ma refer la tatal meu, la unchii mei, bunicii mei. Toata familia mea a avut de suferit. Unul dintre bunicii mei a fost împuscat.

Autocaracterizare

Reporter: Care sunt ingredientele succesului dumneavoastra politic?

G.B.: Virtutile pe care Dumnezeu le-a pus în mine, în primul si-n primul rând credinta în Dumnezeu. În al doilea rând, întelepciune, tarie de caracter, dreptate, bunatate.

A consemnat Memoranda Onac

Despre cei din jur…

4 Reporter: Cum caracterizati urmatoarele personaje politice?

Traian Basescu – un om sentimental, sensibil, un om care când a preluat functia de presedinte, atunci si-a dat seama ca este în slujba tarii, si un om patriot, nationalist, as putea spune si razboinic.

Mircea Geoana – baiatul cuminte si ascultator.

Calin Popescu Tariceanu – sluga lui Patriciu.

Ion Iliescu – despre Ion Iliescu nu vreau sa vorbesc pentru ca are o vârsta, a fost si presedintele tarii, si nu sunt eu în masura sa vorbesc, sa vorbeasca istoricii si analistii politici.

Vadim Tudor – un om bolnav care trebuie sa îsi faca un control psihiatric.

Emil Boc – un mic razboinic.

Dan Voiculescu – cel mai obraznic si cel mai prost politician, cel mai prost om, ca politician nu pot sa spun care l-am vazut pe scena publica.

Marko Bela – un om destept, echilibrat, dar îmi pare rau ca nu este român.

Viorel Hrebenciuc – este prietenul meu, nu comentez.

Dinu Patriciu – un om obraznic, tupeu, nesimtire si fara nici un pic de sentiment pentru oamenii din jurul lui si mai ales pentru români.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close