Uncategorized

Ramona Fabian, talent și frumusețe

Făcând parte din generația tânăra de interpreți ai zonei noastre, Ramona Fabian s-a remarcat prin talent și frumusețe, exprimând cântecele rupte din grădina folclorului mureșean cu multă dragoste, delicatețe și grijă deosebită. Știind să păstreze cu rigoare drumul curat al cântecului popular, a acordat atenție fiecărui detaliu ce alcătuiește imaginea unui artist. Costumul popular purtat fără excepție la fiecare eveniment, îmbrăcat imaculat, evidențiind o ținută ireproșabilă, este piesa lăudata  de public odată cu fiecare expunere. Frumusețea portului acestor meleaguri este accentuată de frumusețea chipului celei care-l poarta cu mândrie. Aparențelor ireproșabile li se adaugă o atitudine cel puțin corespunzătoare, toți cei care o înconjoară fiind mereu impresionați de prezența plăcută și plină de bun simț a tinerei artiste. Modestă și întotdeauna zâmbitoare, Ramona Fabian a ajuns în inimile noastre, ale publicului spectator, știind să comunice trăirile ei sincere, prin intermediul cântecelor de veselie, de dor, de joc sau de jale. Pe lângă acuratețea vocii, căldura timbrului și fiorul din glas, pe lângă cântece alese cu mare grijă și texte atât de frumoase, pe lângă portul și ținuta sa perfectă, Ramona Fabian s-a deosebit prin codițele împletite și purtate precum odinioară în lumea satului vechi.

(FOTO B)

Astăzi, la aproape sfârșit de 2010, Ramona Fabian, făcând un bilanț cinstit și corect, se poate mândri cu două medalii grele în cariera unui artist interpret: un album de cântece de folclor și unul cu colinde tradiționale. Amândouă pot trece frontiera cu timbrul calității, ducând oriunde în lume un cântec nealterat, curat, tradițional și care într-adevăr ne poate reprezenta cu mândrie. Albumul de muzică populară, intitulat sugestiv ,,Din Țara Ardealului†a apărut în magazine în luna septembrie și a fost unul dintre cele mai bine vândute materiale din acest domeniu, după părerea comercianților, care afirma ca au fost puși în situația de a suplimenta comenzile către producător. Cu un total de 14 cântece, albumul a fost înregistrat la Cluj Napoca, într-unul din cele mai performante studiouri, iar acompaniamentul a fost asigurat de inegalabilul maestru al viorii, Ovidiu Barteș. Foarte bine primit de public, acest material se poate lăuda cu aportul multor profesioniști și cu faptul ca nu s-a făcut absolut nici un rabat  de la calitate.

Albumul de colinde, numit după una din colindele pe care Ramona Fabian si-a lăsat amprenta, ,,La tăt omu` de Crăciunâ€- este înca foarte cald, intrând în magazine tocmai în aceasta săptămâna, însa vândut deja în câteva sute de exemplare. Cu un număr de 13 colinde de pe Mureș, un videoclip și un moment special Florin Piersic, CD-ul reprezentând a doua medalie adusă de tânăra interpretă, poartă spre sufletul lumii vibrațiile Crăciunului la români și în special la ardeleni, trecând fiorul sărbătorilor prin fiecare suflet bun și blând. Ramona Fabian este prima interpretă de muzica populară de la noi din Mureș, care a reușit sa aducă în fața noastră o colaborare de excepție și una mai puțin obișnuită, și anume aceea cu unul dintre cei mai mari actori ai țării noastre, maestrul Florin Piersic. El actor, ea cântând, au reușit să vă pregătească un moment care să vă placă și să vă transmită toate trăirile specifice zilelor Nașterii Mântuitorului. Recitând celebra poezie scrisa de George Coșbuc „Colindătorii†Florin Piersic și-a încântat din nou publicul cu felul sau plăcut de a recita. Două voci, fiecare cu timbrul său unic, reușesc să încânte și să bucure sufletul tot mai încercat al românilor, acum în prag de sărbători.
Depășind lesne granițele județului nostru, Ramona Fabian a fost tot mai des invitată în emisiuni de profil, la București, fiind tot mai mult prezentă pe micile ecrane alături de alți colegi celebri, semn ca personalitățile calificate în etnografie și folclor au apreciat-o așa cum o facem și noi.
O conduită onestă și sinceră, un port popular la patru ace, cântece frumoase cu texte plăcute, un glas hărăzit de Dumnezeu cu atâta căldură și un chip pe măsura, nu puteau sa facă din Ramona Fabian decât un artist model! Artist tânăr și deja model! Pentru a afla mai multe detalii despre Ramona Fabian, puteți vizita site-ul oficial al acesteia www.ramonafabian.ro
Mult succes în continuare! Târgumureșenii sunt mândri cu tine!

        

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close