Religie Cultura

Reclamele secolului al XIX-lea, prezentate la Festivalul Sighişoara Medievală

1-Foto 1 expozitieTuriştii care vor lua parte, în perioada 23-26 iulie, la spectacolele din cadrul Festivalului Sighişoara Medievală, trebuie să ştie că la Turnul cu Ceas pot admira o expoziţie dedicată reclamelor româneşti din secolul al XIX-lea.

Directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara, Nicolae Teşculă, a transmis, joi, 23 iulie, că expoziţia va fi deschisă publicului în fiecare zi a festivalului. Reclamele sunt din domenii diferite. „În aceste zile de festival, avem o mică expoziţie temporară, organizată de către Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca, dedicată reclamelor româneşti din secolul al XIX-lea. Sunt reclame care apăreau în ziarele, în special, din Transilvania şi nu numai, în publicaţiile româneşti. Sunt reclame interesante dedicate transportului, medicamentelor. Spre exempu, leacuri împotriva beţiei, chiar reclame la băuturi şi aşa mai departe. Unele dintre ele sunt destul de haioase. Expoziţia va fi deschisă începând de astăzi ( n.r. – 23 iulie) şi va putea fi văzută pe parcursul festivalului de către publicul care vizitează muzeul”, a precizat Nicolae Teşculă.

1-Foto 2 reclamePeste 20 de reclame au fost scanate din ziare la rezoluţie foarte bună, iar unele dintre ele prezintă cu amuzament situaţii întâlnite în viaţa de zi cu zi.

„Sunt peste 20 de reclame şi acestea sunt scanate din ziare la o rezoluţie foarte bună şi astfel ne putem face o imagine despre ceea ce se consuma sau ceea ce se folosea în urmă cu 100 de ani”, a continuat directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara.1-Foto 3 muzeu

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close