Uncategorized

Red Bull va scoate la vânzare echipa Toro Rosso

Red Bull vrea sa vânda echipa de Formula 1 Toro Rosso înainte de 2010, iar principalul motiv este legat de schimbarile de regulament, a confirmat unul dintre proprietari, Dietrich Mateschitz. “Nu este un mare secret ca vrem sa vindem echipa Toro Rosso. Regulamentul se schimba dupa 2010, iar atunci nu mai pot avea loc asocieri în privinta designului si constuctiei între Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso. Este esential sa ne concentram asupra unei echipe, dar Toro Rosso nu va fi vânduta în timpul sezonului actual”, a afirmat unul dintre proprietari. Fosta echipa italiana Minardi, acum Toro Rosso, este detinuta de austriacul Meteschitz, devenit miliardar în urma afacerilor cu bauturi, si de compatriotul sau Gerhard Berger.

Mateschitz detine si echipa Red Bull Racing, iar ambele sunt construite de Red Bull Technology, sub supravegherea fostului director tehnic de la McLaren, Adrian Newey. Toro Rosso utilizeaza motoare Ferrari, iar Red Bull pe cele de la Renault, dar ambele echipei au aceleasi facilitati la curse si teste. Regulamentul care va intra în vigoare în 2010 interzice ca echipele sa-si furnizeze componente si ca fiecare monopost sa fie construit de catre inginerii

echipei. Super Aguri foloseste o versiune a monopostului din 2007 al Honda, dar echipa a fost vânduta recent companiei britanice Magma Group. Toro Rosso a reusit sa acumuleze puncte în prima cursa a sezonului prin debutanul francez Sebastien Bourdais, care a terminat pe locul 7. Colegul sau de echipa este germanul Sebastian Vettel, în timp ce Red Bull îi are ca piloti pe australianul Mark Webber si pe britanicul David Coulthard. (S.C.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close