Uncategorized

Retrospectivă – O celulă pentru Olteanu!

Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni și-a început în 2000 cariera penală, săvârșind o serie de ilegalități care pe orice om de rând l-ar fi aruncat după gratii. Deși ales pe listele PNL, primarul Oltean a virat-o spre stânga intrând în PSD unde a fost ales membru în Comitetul Județean.

Primul conflict a început de la licitația grajdurilor fostului CAP. Un grup de șapte consilieri au sesizat Prefectura Mureș, Poliția și Parchetul pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată. Dosarul 156/2001 a fost instrumentat de procurorul Viorel P. Moldovan, dar soluția a fost NUP.

În decembrie 2001, comuna Tăureni a obținut finanțare externă pentru extinderea rețelei electrice la 42 de imobile din satul Corabia. În lunile următoare, primarul Oltean a colectat câte 600 de mii de la câteva zeci de familii din sat pentru a-i îndupleca pe mai marii Electrica Brașov. Pentru banii plătiți de săteni de-a moaca nu s-a eliberat vreo chitanță. Poliția Luduș a fost sesizată, dar primarul a ieșit din nou cu fața curată, declarând că la el nu a ajuns nici o lețcaie.

Tot în 2001, Poliția Luduș a deschis pe numele primarului Oltean un alt dosar penal. Acesta era acuzat de niște falsuri grosolane, care îl favorizau pe un consătean, Vasile Mânăilă. Acestuia i se eliberase o adeverință prin care se arăta că deține mai multe hectare de teren, cu scopul de a obține utilaje agricole prin programul guvernamental de ajutorare a producătorilor agricoli. Nu au trecut decât câteva zile și același sătean primește un alt act certificator prin care se adeverea că nu deține nici un ar de pământ. Altfel, Mănăilă nu ar fi avut dreptul să obțină ajutorul de șomaj. Actele care se contraziceau flagrant le-au părut suspecte lucrătorilor de la Poliția Luduș, astfel că dosarul a fost înaintat Parchetului, unde a fost înmormântat. (ZMS nr. 51, 9 iunie 2003)

Ce s-a întâmplat

Primarul a mai fost implicat în câteva scandaluri, din care nu au lipsit împărțirea cu generozitate de pumni.

Ovidiu Oltean a cotit-o între timp spre PD. Tot pentru protecție. De dosarele penale.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close