Uncategorized

SA DESCHIDEM JUDETUL MURES CATRE EUROPA!

Proiectul meu privind dezvoltarea judetului Mures se bazeaza pe trei concepte fundamentale:

1. Dezvoltarea echilibrata a tuturor zonelor judetului:

A dezvolta echilibrat toate zonele judetului inseamna a pregati si aplica proiecte concrete, viabile, de dezvoltare pentru fiecare zona in parte in mod echitabil. Trebuie sa vedem in perspectiva, sa evaluam cum va arata judetul nostru peste 10, 20 de ani si trebuie sa stim cât mai exact care vor fi nevoile reale ale fiecarei zone in parte. Trebuie sa stim exact care sunt resursele naturale, umane si materiale ale fiecarei zone.

2. Dezvoltarea specificului zonal:

Respectarea specificului zonal este obligatorie pentru a asigura o dezvoltare fireasca a zonelor juetului. De asemenea, respectarea specificului zonal este obligatorie pentru a nu cadea din nou in capcana formelor fara fond. Judetul Mures trebuie sa devina un intreg care progreseaza echilibrat, tinând cont de traditiile si potentialul zonelor sale. Proiectele zonale au menirea de a dezvolta aceste traditii, de a utiliza la maximum potentialul si traditiile zonale, in toata varietatea lor.

3. Cresterea economica sustinuta prin atragerea

fondurilor europene

nerambursabile:

Consiliul Judetean trebuie sa devina motorul atragerii fondurilor europene nerambursabile in judetul Mures. Consiliul Judetean a dezvoltat astfel de proiecte, iar rolul nostru este de a le continua si extinde. Fondurile europene nerambursabile trebuie sa fie temelia politicii de dezvoltare a judetului Mures.

Oamenii trebuie sa fie beneficiarii dezvoltarii durabile a judetului Mures! Sa dezvoltam pentru oameni, prin oameni!

SA DAM JUDETULUI NOSTRU DIRECTIILE DE DEZVOLTARE CORECTE!

Infrastructura garanteaza

dezvoltarea!

Conceptia mea porneste de la o premisa simpla: Infrastructura garanteaza dezvoltarea! Si cred ca inainte de orice avem nevoie de drumuri bune. Cu alte cuvinte, ceea ce va fi comun in toate programele si proiectele pe care le voi sustine este dezvoltarea unei infrastructuri rutiere, feroviare si utilitare care sa favorizeze investitiile de dezvoltare pe intreg teritoriul judetului Mures.

Voi sustine dezvoltarea, constructia si modernizarea unei infrastructuri rutiere si feroviare la standarde europene pe directiile:

l Artera vitala a judetului Mures: Toplita – Reghin – Tirgu-Mures – Sighisoara;

l Constructia unei cai ferate moderne Targu-Mures – Sighisoara;

l Deschiderea Zonei de Câmpie catre judetele Cluj si Bistrita prin constructia unei artere moderne care va lega orasele Ludus si Sarmasu;

l Deschiderea Axei Tarnavelor printr-o sosea la standarde europene care sa lege municipiul Târnaveni de statiunea Sovata prin comuna Balauseri;

l Deschiderea Vailor Gurghiului si Beica, prin modernizarea celor doua drumuri Reghin – Gurghiu – Hodac si Reghin – Beica de Jos – Chiheru de Jos.

Zona Metropolitana a Municipiului Targu-Mures va deveni cel mai mare nod de autostrazi din judetul Mures si unul dintre cele mai importante din Ardeal. Capitala judetului va fi inconjurata de un sistem de centuri exterioare legate la aceste autostrazi!

Aeroportul Transilvania

Targu-Mures va deveni Poarta Ardealului!

Sustinerea investitiilor in aeroport este obligatorie din perspectiva dezvoltarii durabile a judetului Mures. Aeroportul va fi inclus in programele de dezvoltare si modernizare elaborate si sustinute de Consiliul Judetean.

Zonele sunt pivotul dezvoltarii durabile a judetului Mures!

Ca presedinte al Consiliului Judetean, voi sustine crearea unor zone de dezvoltare durabila, in jurul principalelor centre urbane ale judetului nostru. Voi continua si dezvolta programele initiate pâna acum de Consiliul Judetean in directia infrastructurii utilitare, intelegând prin aceasta ca extinderea retelelor de apa, canalizare, internet, televiziune prin cablu, va fi dirijata dinspre centrele urbane spre comunele din fiecare zona, potrivit planurilor integrate de dezvoltare.

Fiecare centru urban va avea propriul parc industrial si propriul sistem de centuri exterioare, devenind, astfel, un nod de infrastructura zonala si totodata, centrul dezvoltarii zonei respective.

Primarii sunt coloana

vertebrala a administratiei publice locale!

Consider ca niciun proiect viabil nu poate fi elaborat si aplicat fara implicarea decisiva a primariilor. Vreau ca primarii sa devina parteneri egali in relatia cu Consiliul Judetean. Vreau ca primarii, indiferent de culoarea lor politica, sa fie sprijiniti in toate actiunilor lor de dezvoltare a localitatilor pe care le administreaza. Vreau ca primarii sa participe activ la luarea deciziilor legate de aplicarea proiectelor zonale de dezvoltare. Vreau ca din relatia pe care o voi avea cu primarii sa dispara pentru totdeauna elementele de apartenenta politica. Vom face administratie, nu politica! Exact asa cum am actionat ca si prefect!

Investitiile pe care le

voi sustine inseamna

locuri de munca bine platite!

Consilliul Judetean va duce o politica permanenta de atragere a investitiilor straine pe doua mari componente: fonduri europene neramburasabile si investitii private, inclusiv prin parteneriate de dezvoltare public – private.

Ca viitor Presedinte al Consiliului Judetean, am convingerea ca sustinerea investitiilor va avea ca efect dezvoltarea unei piete a muncii in care oferta de locuri de munca va fi suficienta pentru a garanta muresenilor un trai decent si posibilitatea alegerii unui loc de munca pe masura capacitatilor si dorintelor fiecaruia. Practic, ii ajutam pe investitori sa investeasca si aducem bani in judetul nostru, pentru ca fiecare muresean sa isi poata alege un loc de munca demn si cât mai bine platit!

Sa deschidem valorile muresene spre Europa!

Dezvoltarea zonelor si a specificului zonal inseamna folosirea traditiilor, a culturii si a potentialului turistic pentru a ne promova judetul. Ca presedinte al Consiliului Judetean, voi sustine acele proiecte care vor garanta pastrarea si dezvoltarea traditiilor muresene, prin care judetul nostru sa devina un perimetru de mare interes turistic, cultural si economic pentru Europa. Punerea in valoare a potentialului cultural si turistic al judetului se va face prin:

l aplicarea unor proiecte integrate de dezvoltare zonala;

l spijinirea prioritara a investitiilor directe in obiective culturale si turistice;

l deschiderea vailor pentru turismul cultural, agroturism si turismul de agrement.

Sa investim in copii!

Ei sunt garantia unui

viitor stabil si prosper!

Un sistem de educatie si invatamânt modern constituie garantia unui viitor prosper si stabil. Vreau sa investim in copiii nostri, sa le oferim posibilitatea de a reusi in viata, pentru ca ei sunt cei care vor judeca faptele noastre. Vreau scoli si unitati de invatamânt moderne. Vreau ca toate unitatile de invatamânt din judetul nostru sa nu mai functioneze fara autorizatii. Sa nu punem sanatatea copiilor nostri in pericol datorita conditiilor precare din scoli. Sa nu punem sanatatea psihica a copiilor nostri in pericol prin suprasolicitarea acestora.

Terenuri de fotbal si

minifotbal pentru fiecare sat!

Vreau sa construiesc terenuri de fotbal si minifotbal cu iarba artificiala si nocturna pentru fiecare sat al judetului. Acesta este obiectivul meu de suflet!

Fiecare tânar are dreptul sa se bucure si sa isi petreaca timpul liber intr-un mod civilizat. Am facut sport de performanta timp de 12 ani si stiu care sunt binefacerile practicarii sportului si necesitatea competitiei sportive.

Judetul Mures si tinerii mureseni se vor putea mândri cu acest lucru, urmând sa fie primul din România in care si tinerii de la tara vor avea aceleasi conditii ca si cei de la oras.

Acces grantat la servicii

medicale de calitate!

Prioritara pentru viitorul judetului nostru este dezvoltarea unui sistem sanitar si de sanatate care sa garanteze liberul acces al tuturor muresenilor la servicii medicale de calitate. Asta inseamna ca toate zonele de dezvoltare ale judetului sa aiba spitale, unitati sanitare de interventie rapida, iar muresenii sa poata alege singuri acele servicii de care ei considera ca au nevoie.

Un judet curat

este un judet bogat!

Ca presedinte al Consiliului Judetean voi sprijini institutionalizarea sistemului de ecologizare a judetului. Asta inseamna sa construim si sa dezvoltam proiecte integrate de ecologizare care sa functioneze permanent si care sa asigure nu numai eliminarea deseurilor si curatenia generala a judetului, a tuturor zonelor de dezvoltare, dar si mentinerea in normele de ecologie adoptate de Uniunea Europeana. Din acest punct de vedere prioritatile mandatului meu sunt:

l colectarea si administrarea selectiva a deseurilor;

l depozitarea si reciclarea deseurilor in unitati moderne;

l constructia de gropi ecologice la standarde europene;

l ecologizarea completa a vailor si mai ales a obiectivelor turistice;

l reducerea consumului de energie neregenerabila prin reabilitarea termica a blocurilor de locuinte.

Sa unim producatorii agricoli!

Este inadmisibil faptul ca astazi un litru de lapte este mai scump decât un litru de suc. Ca presedinte al Consiliului Judetean voi actiona pentru unirea producatorilor pentru ca ei sa aiba un cuvânt de spus in negocierea preturilor cu procesatorii. Voi sprijini producatorii pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile, pentru elaborararea si aplicarea de proiecte integrate in agricultura si voi lasa specialistii sa decida. Judetul Mures este si trebuie sa ramâna cel mai mare producator de lapte din România, iar aceasta pozitie inseamna ca producatorii mureseni pot accesa mai usor si mai rapid bani europeni destinati dezvoltarii obiectivelor din agricultura!

In timpul mandatului meu de prefect

AM SEMNAT pentru aducerea in judet a urmatoarelor sume:

Infrastructura O.G. nr. 7 610.952.000.000 lei vechi (61.095.200 RON)

Infrastructura (drumuri, poduri, iluminat public, sedii administrative si camine culturale, lacase de cult, cheltuieli curente si de capital) 1.166.630.000.000 lei vechi (116.663.000 RON)

Invatamant (infrastructura educationala) 1.481.180.340.000 lei vechi (148.118.034 RON)

Case afectate de calamitati 60.450.000.000 lei vechi (6.045.000 RON)

Modernizarea sistemului centralizat

de alimentare cu energie termica 375.000.000.000 lei vechi (37.500.000 RON)

Alocatii sociale de urgenta si pentru casatorie 141.608.890.000 lei vechi (14.160.889 RON)

Ajutoare pentru incalzirea locuintei 1.171.966.010.000 lei vechi (117.196.601 RON)

Am reconstruit si modernizat 331 unitati de invatamant, in folosul a 50.000 de elevi si peste 3.000 de profesori

Am investit in sanatate: am aprobat investitii pentru construirea a 10 noi spitale municipale, orasenesti si comunale, precum si un moderrn spital regional.

Am inceput refacerea a 13 drumuri judetene, 26 de drumuri comunale si a Drumului National 15 si a centurilor ocolitoare a municipiilor Targu-Mures si Reghin

Am alocat 420 de miliarde de lei vechi pentru investitii care au vizat introducerea canalizarii si apa in casele oamenilor, constructia de poduri si podete.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close