Uncategorized

Sabin Pop pregatit sa devina primar

Candidatul PNG-CD pentru fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures, Sabin Pop, crede ca poate ajuta comunitatea din care face parte deoarece si aceasta la randul ei l-a ajutat, mai mult decat atat, acesta sustine ca este omul potrivit pentru functia de edil sef al municipiului avand toate calitatile necesare: “tânar, viguros, ambitios, cu capacitati manageriale si administrative.”

Reporter: De ce ati ales sa candidati pentru functia de primar al orasului?

Sabin Pop: Candidez la functia de primar din mai multe motive. În primul rând datorita faptului ca partidul din care fac parte mi-a cerut-o si ca un soldat credincios ce sunt, am ales sa raspund cu toate fortele mele acestei chemari. Cerându-mi asta Partidul Noua Generatie – crestin democrat a pus în sprijinul meu o întreaga echipa de specialisti si toata încrederea acestei organizatii politice. Candidez însa si pentru ca simt ca pot ajuta comunitatea din care fac parte, comunitate pe care o cunosc, care m-a ajutat la rândul sau. În al treilea rând candidez pentru ca simt ca sunt omul potrivit pentru aceasta functie, tânar, viguros, ambitios, cu capacitati manageriale si administrative.

Rep.: Care credeti ca sunt principalele puncte forte care va vor ajuta in campania electorala?

S.P.: Campania electorala este un moment pe CV-ul oricarui om politic în care întâlneste direct vocea electoratului care decide sa îl trimita în functia pentru care candideaza. Este un moment care cere din partea candidatului extraordinare resurse de energie, aplecare pentru trebuintele celuilalt, o întelegere larga a problemelor comunitatii pe care vrea sa o reprezinte. În cazul meu, consider ca pe lânga caracteristicile enumerate, necesare unui candidat în campanie electorala, pot oferi extraordinara mea putere de munca, sprijinul partidului din care fac parte si încrederea în fortele mele.

Rep.: Ce strategie de campanie veti adopta?

S.P.: Strategia mea de campanie, se pliaza fericit pe strategia Partidului Noua Generatie – crestin democrat. Este o strategie, care ia în vedere cetateanul. Întâlnirile directe cu electoratul, sunt considerate de catre strategii partidului, modul în care luam cel mai usor pulsul comunitatii. Din astfel de întâlniri reies marile probleme, de aici rezulta particularizarea solutiilor. Ne sosesc solutii de la nivel central, solutii ale unor probleme generale, noi suntem în aceasta campanie, decisi sa atacam probleme specifice locale. Vom identifica câteva dintre problemele comunitatii, asupra carora vom îndrepta resursele intelectuale, manageriale si financiare ale partidului. Aceasta este strategia noastra: pentru a da înapoi oamenilor ce am primit de la ei, este necesar sa îi ascultam.

Rep.: Caracterizati în trei fraze partenerii de competitie electorala.

S.P: Dorin Florea este un candidat care a dobândit în anii în care s-a aflat la cârma orasului expertiza necesara în admiinistratia publica, o expertiza care este reflectata în unele din actiunile sale, în spatiul public muresean. Domnul Florea însa, va depasi cât de curând, stadiul politicii locale, ducând cel mai probabil experienta sa la un nivel central al politicii si administratiei românesti. Dânsul însa aduce pentru Targu-Mures o candidatura a rutinei, a obisnuintei. Este necesar ca din când în când rutina, chiar si atunci când este în sprijinul unei guvernari decente, sa fie scuturata, idei noi sa îsi faca loc în politica locala, iar expertii politici locali, sa intre în politica centrala.

Laszlo Borbely, putem oare sa vorbim în cazul domnului Borbely despre o candidatura etnica? Si daca da, care ar fi implicatiile acesteia pentru întreaga comunitate muresana? Diferentele doctrinare, diferentele de idei, sunt comune într-o democratie, sunt acceptate. Candidaturile pe principii etnice mai putin. Dar depasind aceasta problema a candidatului UDMR la primaria Târgu-Mures, o alta iese la iveala destul de usor. Actiunile domnului Borbely la nivel local sunt greu de descoperit si cele în care a fost implicat din pozitia de ministru, nu s-au rezolvat în folosul comunitatii muresene. Este domnul Borbely capabil sa raspunda provocarilor comunitatii muresene, a întregii comunitati?

Rep.: Numiti concret cinci proiecte de program pe care le veti pune in aplicare in cei patru ani de mandat.

S.P.: Este greu sa fac o ierarhizare a proiectelor pe care vreau sa le implementez ca primar al orasului Târgu-Mures. În ordine aleatorie, fara o ierarhie a importantei, voi enumera câteva din problemele cu care se întâlneste orasul si pe care le voi ataca în cei patru ani de mandat: continuarea asfaltarii strazilor orasului, transformarea platoului Cornesti într-un complex de agrement si integrarea acestuia în peisajul turistic al orasului, finantarea si deschiderea unor noi centre de zi pentru copii si a unor crese, care sa permita familiilor sa se simta în siguranta privind cresterea copiilor, deschiderea unor centre pentru batrâni, implicarea în viata studenteasca prin transformarea în prioritati ale primariei, a Casei de cultura a tineretului, Mihai Eminescu, a programelor sportive si culturale ale acestora, implicarea orasului în readucerea în prima sau cel putin a doua divizie, a echipei de fotbal a orasului, un liant comunitar, o marca a traditiei sportive muresene.

Rep.: Veti accepta sa faceti un tandem cu candidatul partidului la uninominalul de la CJ? Ce tip de actiuni comune veti intreprinde?

S.P.: Partidul Noua Generatie – crestin democrat, este un partid tânar, care înca din statut îsi propune sa implice tinerii în actiuni politice. Avem nevoie de minti tinere, de inovatie, de o gândire proaspata iar aceste lucruri sunt oferite de partidul nostru prin candidaturile sale pentru administratia locala. Împreuna, candidatii pentru alegerile locale, reprezinta o viziune comuna. Problemele cu care se confrunta electoratul judetului si cel al municipiului Târgu-Mures nu sunt fundamental diferite, strategiile de campanie ne cer sa ne apropiem de electorat, iar actiunile noastre comune vor fi directionate spre acest deziderat.

A consemnat Liviu CRUDU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close