Uncategorized

Salt între ani între Sovata și Hong Kong

Chiar dacă până la sosirea Anului Nou mai sunt aproape două luni, agențiile de turism sunt deja în febra ofertelor de sărbători. Cele mai căutate locuri pentru a petrece Crăciunul sau Revelionul sunt acelea unde se pot practica sporturi de iarnă.

“Și anul acesta, ca și anul trecut, cele mai căutate locații pentru perioada sărbătorilor au fost zonele montane. Sejururile în stațiunile austriece sunt cele mai solicitate în acest sezon. Nici Valea Prahovei nu duce lipsă de clienți, dar prețurile destul de mari îi face pe mulți turiști să aleagă locații din străinătate”, afirmă Monica Hâncu, agent de turism, la Mondo Tours. Totuși această părere nu este unanimă la toate agențiile din Târgu Mureș. La Trans Air Agency cea mai căutată destinație este Grecia și, pe perioada iernii, după cum ne-au declarat reprezentanți ai agenției, în timp ce la Turism Grand, Valea Prahovei rămâne preferata clienților.

Între Sovata și Hong Ko

Nu contează unde doriți să vă petreceți Revelionul, în țară sau în străinătate, la ski sau pe o plajă dintr-o țară exotică, oferta agențiilor de turism acoperă toate gusturile și toate buzunarele.

Dacă doriți un sejur în județ, cea mai bună alegere rămâne stațiunea Sovata unde puteți alege între Cabana Aluniș, unde un sejur de 4 zile vă va scoate din buzunar 700 RON/persoană, Vila Sovata de 3 stele care pentru 860 de RON vă oferă 4 nopți cazare, cină de Revelion și pensiune completă. La hotelul Tivoli, pentru 5 nopți, cina de Revelion și cina de Carnaval din data de întâi a noului an veți plăti 860 de RON. Dacă doriți un sejur de 5 nopți, la hotelul Aluniș, veți plăti 1200 RON, în care aveți incluse cina de Revelion și cina de Carnaval.

Zona Valea Prahovei este o altă destinație consacrată din agențiilor de turism. Prețurile sunt variate, la Sinaia, ele începând de 595 RON de persoană, la vila Camelia de 3 stele, și pot ajunge până la 1900 RON de persoană la Hotelul Internațional, cotat la 4 stele. Și la Predeal, oferta este generoasă, pentru un sejur de 4 nopți la Hotelul Eden, 3 stele, veți scoate din buzunar 1260 RON, masa de Revelion fiind inclusă. Prețurile la hotelurile de 3 stele variază între 1100 Ron și 1700 RON, iar pentru șase nopți la Hotelul Panoramic (4 stele) veți plăti 400 de euro. Puteți alege să închiriați o vilă sau cabană, Vila Prahova din Sinaia cu o capacitate de 10 – 12 persoane vă va costa 6644 RON, în timp ce pentru Vila Laura din Bușteni trebuie să scoateți din buzunar 12250 RON.

Dacă preferați să vă petreceți Revelionul în străinătate, puteți alege între mai multe destinații. Puteți alege Grecia, o destinație foarte căutată atât în timpul verii, cât și iarna, unde un sejur de 9 zile și 8 nopți costă 327 de euro de persoană, fără masa de Revelion, care costă încă 75 de euro de persoană. În Tunisia, prețurile sunt cuprinse între 379 și 739 euro, pentru un hotel cu demipensiune, sau între 459 și 889 euro all inclusive. Hotelurile sunt de 3,4 sau 5 stele, iar masa de Revelion costă între 30 și 90 de euro. Dacă doriți o destinație mai îndepărtată puteți alege Hong Kong unde un sejur de 8 zile costă 1300 de euro, preț care nu include taxele de aeroport, cina de Revelion (80 de euro) și asigurarea medicală. Un Revelion în Venezuela vă costă până la 2500 de euro de persoană, dacă doriți un hotel de 5 stele, în timp ce un sejur în Cuba până la 2700 de euro.

Radu MATEI

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close