Uncategorized

Salvati Hramul “Tuturor Sfintilor”

Ilie Daian, preotul Bisericii Ortodoxe din Ludus este ingrijorat de lipsa sponsorilor pentru finalizarea noului lacas de cult ortodox, ce va purta numele “Hramul Tuturor Sfintilor”. Ilie Daian este de parere ca ” Hramul Tuturor Sfintilor” ar trebui sa fie inaugurat in toamna acestui an.

La initiativa crestinilor ortodocsi din Ludus, preotul Eugen Chirila, a demarat un proiect pentru ridicarea unui lacas de cult ortodox. Constructiile au fost incepute in 2000 si dupa decesul preotului initiator, Eugen Chirila, proiectul a fost continuat de Ilie Daian. “In anul 2000 am preluat constructia care se afla la cota de 8 metri. Pana in prezent am reusit sa construim cele trei turnuri,”a declarat Ilie Daian. Potrivit datelor statistice prezentate de Primaria Ludus, localitatea are peste 11.000 de locuitori, dintre care 70 % ortodocsi, 15% reformati si greco-catolici. ” Suntem in relatii amicale cu celelalte biserici. Doar atat. Am fost impreuna cu un preot greco-catolic in Spania unde am oficiat o slujba de inmormantare a unui ludusean, care a decedat in urma atentatului de la Madrid,” a sustinut preotul Ilie Daian.

Luduseni saraci,

dar bogati spiritual

Preotul ortodox, Ilie Daian, a declarat ca de la inceputul anului 2000, s-au cheltuit peste 200.000 lei, in mare parte contributia credinciosilor. Din partea Primariei Ludus au primit 15.000 lei.”Pentru a continua lucrarile e nevoie de o suma uriasa. Anul trecut am primit din partea Secretariatului pentru Culte din Bucuresti 120.000 lei. Oamenii din aceasta localitate au venituri foarte mici. Multi dintre ei nu au locuri de munca,” a mai declarat Ilie Daian. Majoritatea locuitorilor din Ludus sunt ortodocsi, si pentru ca nu au decat o mica biserica acestia au dorit sa construiasca un nou lacas, dar fiind oameni cu venituri mici, ar avea nevoie de sponsorizare.

Lajos KRISTOF

kristof@ziaruldeures.ro

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close