Educatie

Schimbări cu “va urma” la cârma Colegiului Unirea?

1 018Profesoara Andreea Romana Năznean este, de câteva zile, directoarea Colegiului Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş. Năznean a fost numită în funcţie de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

 „Unirea” va rămâne liceu de top

Noua directoare a preluat funcţia de la predecesoarea ei, Cristiana Chira, care în mai câştigase postul de director al Casei Corpului Didactic Mureş în urma concursului organizat la Ministerul Educaţiei. Cristiana Chira a făcut echipă, vreme de câteva luni, cu Andreea Năznean pe funcţia de director adjunct responsabil cu proiectele educaţionale şi cu Brandner Emöke, director adjunct de limbă maghiară. Actuala directoare a ocupat funcţia de director adjunct timp de 2 ani, anterior sosirii Cristianei Chira aceasta făcând echipă cu fosta directoare, Teodora Boar. Cel puţin până la organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere, care se pare că au fost amânate până la o dată nedefinită, Năznean va conduce Colegiul „Unirea” împreună cu directoarea adjunctă Brandner Emöke şi ajutată de consilierul educativ Melania Bândilă, profesoară de limba română. Andreea Romana Năznean are gradul didactic I şi este profesor titular de limba engleză. La rândul ei, aceasta este absolventă a prestigiosului Colegiu şi predă la „Unirea” de mai bine de 10 ani. Noua directoare a preluat conducerea Colegiului într-o perioadă cu multe provocări. Provocările constau în predarea, începând cu anul şcolar 2015-2016, a 8 săli de clasă din cădirea mică nou-înfiinţatului Liceu Teologic Romano-Catolic.

Aceasta nu înseamnă însă, subliniem, restrângerea Colegiului „Unirea”, cele 8 clase urmând a-şi desfăşura activitatea în alte săli. Clădirea mare, Corpul A va trece printr-un proces de mansardare, în urma căruia vor fi realizate 8 săli de clasă precum şi alte spaţii. Până atunci va fi însă de lucru. Cele două licee vor funcţiona la adrese diferite şi vor avea chiar şi intrări diferite. „Va trebui să găsim soluţii la toate. Colegiul Unirea este un liceu de top şi aşa trebuie să rămână şi în continuare”, afirmă proaspăta directoare, Andreea Năznean.

Colegiul „Unirea”, istorie zbuciumată

Datorită împrejurărilor speciale, istoria Colegiului ,,Unirea” din ultimii ani a fost deosebit de zbuciumată. La sfârşitul lunii august 2012, directoarea Cristina Branea, care a ocupat acest post timp de mai mulţi ani, îi ceda locul profesoarei Cristiana Chira, fost manager al Casei Corpului Didactic. Cristiana Chira a fost la cârma Colegiului ,,Unirea” până în septembrie 2013 când, fără nici o explicaţie, a fost anunţată că postul de director va fi ocupat de profesoara Teodora Boar. În februarie 2015 a fost rândul Teodorei Boar să revină la catedră, la conducerea Colegiului revenind fosta directoare, Cristiana Chira. Aceasta din urmă a revenit la cârma Casei Corpului Didactic în urma concursului câştigat. În prezent, Teodora Boar, de formaţie profesoară de limba germană, cu o vechime la Colegiul ,,Unirea” de aproximativ 15 ani, este la catedră. Profesoară de chimie de aproximativ 9 ani la “Unirea”, Cristiana Chira va fi în continuare profesor titular al Colegiului.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close