Sport

Bilanţul BC Mureş, cu plusuri şi minusuri

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPentru al treilea an consecutiv, echipa masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureş a încheiat sezonul pe podium. În acest an a disputat a treia finală a campionatului, dintre care două pentru titlu, după ce anul trecut a câştigat finala mică. Finalul sezonului 2014-2015 a adus însă două locuri secunde, deoarece echipa a susţinut şi finala Cupei României. Acesta a fost plusul sezonului, dar există şi regrete. Primul a fost acela că nu s-a reuşit câştigarea unui trofeu. Conducerea clubului mureşean a organizat joi o conferinţă de presă, în care s-a tras linia şi concluziile.

”Chiar dacă am pierdut ambele finale, bilanţul echipei poate fi considerat unul pozitiv. Deşi avem regretul că nu am reuşit să câştigăm niciuna din cele două finale disputate, în special cea din Cupa României, pe care am avut-o în mână, suntem o echipă care a dovedit constanţă, am demonstrat tuturor că avem o echipă competitivă, ne-am păstrat trei ani consecutiv în elita baschetului românesc şi am devenit o echipă de temut. Ţin să mulţumesc celor doi antrenori, inclusiv lui Srecko Sekulovic, pentru perioada foarte fructuoasă petrecută la clubul nostru, când a dus echipa dintr-una care se luta pentru ajungerea în play off la una care se bate pentru trofee. În acelaşi timp mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat şi vă asigurăm că vom încerca să ne păstrăm acolo unde am ajuns prin seriozitate şi multă muncă”, a concluzionat la final de sezon preşedintele Cornel Lungu. Acesta a menţionat în continuare că, deşi echipele de juniori nu au reuşit în acest sezon să ajungă pe podium cu niciuna dintre grupe, viitorul clubului are perspective frumoase. Ca dovadă a recunoaşterii muncii grupelor conduse de George Trif, şapte dintre componenţi au fost convocaţi în loturile lărgite ale reprezentativelor României de tineret şi juniori. Adrian Oprea, Barabási Csongor, Florin Ilicov, Lucian Ţibîrnă şi Rasty Dimitris au fost convocaţi la lotul de U20, iar Engi-Rosenfeld Dávid şi Bölöni Tamás în cel de U18.

”Faţă de cele afirmate de către preşedintele clubului nu sunt multe de adăugat. Chiar dacă avem regrete pentru cele două finale pierdute, bilanţul nostru ne poate totuşi mulţumi şi suntem încrezători în viitorul echipei”, a completat şi vicepreşedintele Beres Lorand.

Cel mai longeviv “tigru”, secundul Szaszgaspar Barnabas, fost jucător şi antrenor secund la toţi tehnicienii care s-au perindat pe banca mureşenilor, a apreciat şi el evoluţia echipei ca una bună. ”Ştim cu toţii că este foarte greu să ajungi la înalta performanţă, dar şi mai greu este să te menţii acolo. Regretăm că nu am adus nicio medalie de aur la Târgu-Mureş, dar sperăm ca anul viitor să fim tot atât de puternici şi să menţinem baschetul din Târgu-Mureş acolo unde l-am dus, chiar să câştigăm şi un trofeu”, a încheiat Barni bilanţul.

Pierderi grele în lot

Dacă targetul pentru sezonul trecut a fost depăşit, nimeni nu riscă să promită marea…S-a propus ajungerea în play off şi calificarea în Final Four în Cupa României şi mureşenii au disputat ambele finale. Obiectivul pentru sezonul viitor rămâne acelaşi. ”Nimeni nu ne-a luat prea mult în seamă la începutul sezonului şi am ajuns acolo unde am ajuns. De acum toate adversarele vor fi mai atente împotriva noastră, dar parcă e mai bine să vii din postura de outsider şi să joci finala, decât să faci multă vâlvă şi să dezamăgeşti”, este de părere Cornel Lungu. Lotul pentru sezonul viitor se va reuni la începutul lunii august, dar va suferi modificări serioase. Dintre jucătorii străini este sigură doar rămânerea lui Ivan Ivanovic şi parţial a lui Ousmane Barro, în timp ce Filip Adamovic a semnat deja cu U BT Cluj, iar ceilalţi sunt şi ei pe picior de plecare. O mare pierdere este considerată probabila plecare a lui Kyndal Dykes. Dintre foştii componenţi, sunt confirmaţi deocamdată doar Lazar Laszlo, Polyak Laszlo, Barabasi Csongor şi Jakab Cristian, care va prelua şi o echipă de juniori spre îndrumare. Se promite totuşi un lot competitiv. Nume nu pot fi amintite, motivele fiind binecunoscute în asemenea cazuri, cele strategice.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close