Sanatate

Spitalul de Urgență, finanțare mai mare cu 6%

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș a semnat Contractul-cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureș, finanțarea alocată unității medicale în acest an fiind cu aproximativ 6 procente mai mare.

Demersuri pentru suplimentare de fonduri

Totuși, suma ajunge doar pentru prima parte a trimestrului IV al acestui an, motiv pentru care se speră că va exista o suplimentare de fonduri în urma rectificării bugetare. „Nu sunt mari modificări. Foarte mici ajustări au fost făcute și considerăm că există premisele unei finanțări superioare din punct de vedere financiar. Finanțarea pe acest an a fost majorată în jur de 5-6% față de anul 2012, dar noi sperăm și, nu numai că sperăm, dar avem nevoie ca această suplimentare să crească la următoarele rectificăriâ€, a declarat dr. Ovidiu Butuc, managerul SCJU Târgu-Mureș. 

De altfel, se vor face demersuri pentru o suplimentare de fonduri la rectificările de buget care vor urma. „Urmează ca noi să depunem acele note de fundamentare, astfel încât pe baza serviciilor medicale pe care le vom presta să putem să avem o finanțare superioară cel puțin cu 10% față de anul precedent. Finanțarea de acum ajunge până în trimestrul IV, cred că pentru prima lună din trimestrul IV. Dar pacienții nu vor avea de suferit. De fapt aceasta este principala noastră preocupare și în aceste condiții de finanțare, nu la nivelul la care noi l-am fi dorit, ei să beneficieze de toate condițiile necesareâ€, a promis managerul SCJU Târgu-Mureș. 

În acest an Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș este singurul spital din județ căruia i s-a majorat tariful pe caz ponderat de la 1440 lei la 1800 lei, în condițiile în care pentru restul spitalelor a scăzut de la 1440 la 1380 lei. 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close