Social

Stil de viață sănătos, cu plante medicinale

2 stil de viata sanatosMii de ani, plantele medicinale au fost singurele noastre medicamente iar faptul că le folosim și astăzieste o dovadă clară a longevității efectelor benefice. Datorită efectelor medicinale pe care unele plante s-au dovedit a le avea, oamenii le-au ales în scopul de a vindeca sau măcar ameliora diverse afecțiuni. Natura se află într-o continuă schimbare, unele specii dispar, altele se nasc și unele străbat timpul. Despre cele mai utilizate plante și produse în medicina naturistă, am vorbi cu Nemes Melinda, asistent de farmacie.

Reporter: Ce rol au plantele medicinale și cu ce ne ajută acestea? Ele tratează sau ameliorează anumite boli și simptome?

Nemes Melinda: În general, plantele medicinale au un rol adjutant în menținerea sănătății organismului. Acestea acționează ca un element parțial curativ, deoarece suplimentează anumite lipsuri din organism, dar nu pot vindeca 100%.

Rep.: Având în vedere că este încă un sezon călduros,care plante sunt solicitate și ce le recomandați cumpărătorilor?

N.M.: Am observat că vara aceasta, mulți clienți au fost preocupați de cumpărarea produselor pe bază de castane, echinaceea și propolis. Persoanele care se bazează frecvent pe utilizarea acestor plante, deja își pregătesc organismul pentru sezonul tomnatic, deoarece vom fi predispuși în special la răceli și dezvoltarea bacteriilor. Spun acest lucru deoarece plantele ajută enorm organismul pentru întărirea sistemului imunitar, parte esențială pentru o bună funcționare a corpului.

Rep.: Pe lângă ceaiuri, tincturi și capsule, știm că plantele sunt folosite și în industria cosmetică. Ați putea o recomanda o gamă de produse cosmetice, frecvent utilizată, în special de femei?

N.M.: Deoarece unele cliente sunt totuși suspicioase în privința produselor cosmetice chiar dacă acestea se găsesc la plafar și nu într-un market oarecare, doresc să precizez faptul că diferența pe care o fac demachiantele, fondurile de ten și cremele în general, constă în faptul că ele nu conțin parabeni, coloranți artificiali și alte substanțe care ne afectează pielea. Este incomparabilă o cremă de față cumpărată de la un plafar, cu una achiziționată de la un magazin nespecializat, deoarece poat fi o replică, chiar dacă eticheta produsului respectiv conține aceleași indicații ca și produsul original din plafar. O gamă de cosmetice cu rezultate foarte bune ar fi Favisan, Gerovital Plant și Elmiplant care, de altfel, sunt cele mai cerute.

Rep.: Observăm că dincolo de toate aceste produse menționate anterior, mai putem găsi mezeluri vegetale: salamuri, cârnați, pateuri și pâine. La ce prețuri sunt acestea? Sunt mai scumpe decât alimentele obișnuite și credeți că merită cumpărate?

N.M.: Într-adevăr, să știți că se cumpără destul de mult, chiar dacă prețurile sunt ușor ridicate. De exemplu, 200 de grame de cârnați afumați costă 7,00 lei, iar 300 de grame de parizer costă 8,50 de lei. Totodată, există și pastele făinoase făra gluten de la firma Solaris, la fel și pâinea, pentru cei care au intoleranță la acest component și se bazează pe făină de orez. Sunt de părere că banii nu ar trebui să fie o problemă în ceea ce privește sănătatea noastră. Putem renunța la orice altceva, dar nu la sănătate. Pe lângă forța naturii, alimentația și modul de viață sunt esențiale pentru un organism puternic.

(R.B.)

 
 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close