Uncategorized

Sub semnul demagogiei

Dacã nu sunt fluturași și pliante, din care sã rânjeascã Florea, tipãrite pe o hârtie de calitate superioarã, atunci este Monitorul Primãriei. Florea își pregãtește alegerile din 2008 pe banii contribuabililor, dar acest lucru nu pare sã deranjeze pe nimeni. Nici chiar pe cei care ar trebui sã vegheze aplicarea legii și sã urmãreascã modul cum se cheltuiește bugetul public.

Demagogia lui Florea a invadat din nou cutiile poștale. În numãrul din august al oficiosului Primãriei Târgu Mureș, sub pretextul informãrii anuale, pe care Executivul trebuie sã o prezinte în fața Consiliului Local, Florea și Pașcan servesc cetãțenilor, pe banii lor, șapte pagini de minciuni sfruntate sub titulatura “Realizãri și perspective în administrația târgumureșeanã”.

ZIARUL de Mureș a dedicat, de-a lungul celor trei ani de apariție, pagini întregi “realizãrilor” lui Dorin Florea în fruntea Primãriei Târgu Mureș. Pentru ceea ce am scris, nu o datã, am fost acționați în judecatã. Pentru cã întotdeauna am avut dreptate, justiția ne-a dat câștig de cauzã. În aceste condiții, vã punem fațã în fațã, alãturi de “bilanțul” luminos, realizat de echipa de lingãi a Monitorului Primãriei, coordonatã de Marius Pașcan, realitatea sumbrã și cu accente penale a ultimului an de mandal al lui Dorin Florea.

Proiectele imobiliare ale primarului de Târgu Mureș – preluarea de cãtre CL Târgu Mureș a terenului aparținând Aeroclubului, a bazei sportive ROMGAZ din Bucla Mureș II, a pachetului majoritar de acțiuni al Sercacom, a Poligonului de la Sângeorgiu de Mureș și a bazei ASA de la Weekend, precum și a unor cazãrmi aparținând MAPN – prezentate în Monitor ca proiecte pentru care așteaptã sprijin și lobby din partea parlamentarilor mureșeni, a Prefecturii și Consiliului Județean, nu au la bazã decât interesul primarului Dorin Florea. De fapt singurul lui interes este legat de comisioanele grase pe care le-ar obține din concesionarea acestor terenuri și spații cãtre firmele de construcții.

O altã realizare este, potrivit Monitorului, continuarea lucrãrilor de amenajare ale Complexului de Agrement “Mureșul”. În realitate, ceea ce s-a întâmplat la Week end poate fi rezumat astfel: construcții ilegale în zone cu interdicție, demolãri suspecte, bazine fãrã izolație corespunzãtoare și spațiu verde diminuat. Ca sã nu mai punem la socotealã cele 32 de miliarde pe care “realizarea” lui Florea le scoate din bugetul local, bani pierduți din cauza modului în care primãria a gestionat relația cu MTS Company.

Cât despre problema termoficãrii în cartierul Unirii, rezolvatã “în condiții de maximã operativitate și eficiențã”, cum susține însuși Florea în editorialul cu care se deschide foaia primãriei, sã nu uitãm cã orașul a pierdut prin contractul cu vienezii de la Energiecomfort. Prin contractul vârât pe gâtul consilierilor de baronul de pe Rozelor, cele douã puncte termice din Unirii au fost trecute din patrimoniul orașului în cel al Energiecomfort, pentru ca societatea sã gajeze un împrumut bancar. Fãrã nici o logicã. Ca și prețul de 3 milioane de euro la cât se ridicã proiectul, în condițiile în care pentru modernizarea centralei termice de pe strada Bartok Bela, lucrare realizatã de SC Grup 4 Instalații SA Cluj-Napoca, s-au alocat doar 100.000 de euro.

Cât despre capitolul strãzi, atât de drag demagogului Florea, una dintre cele douã artere pe care s-au fãcut reparații capitale în anul care a trecut este chiar strada Rozelor, unde edilul-șef își are domiciliul conjugal.

Fãrã a mai intra în detalii, aceasta este continuitatea pe care o invocã Florea în mesajul sãu cãtre târgumureșeni, o continuitate în demagogie, hoție și minciunã. O spunem pentru cã ZIARUL de Mureș are obligația moralã, în fața celor 30.000 de mureșeni care ne citesc sãptãmânã de sãptãmânã, sã prezinte realitatea așa cum este ea, dacã ar fi sã îl parafrazãm pe celebrul editorialist Dorin Florea.

Relu TÃTAR

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close