Uncategorized

Sucursala de Transport Tehnologic si Mentenanta a SNGN Romgaz la Ziua Gazistului

Sucursala de Transport Tehnologic si Mentenanta a SNGN Romgaz SA, una din piesele de rezistenta ale SNGN Romgaz SA, a facut de câtiva ani pasul spre Uniunea Europeana, spre standardele si rigorile ace­steia privind performanta. Înfiintata la 1 octombrie 2003, Sucursala se îngrijeste de utilajele, autovehiculele si instalatiile companiei românesti producatoare de gaze naturale. Activitatea Sucursalei vizeaza asadar tot ce înseamna transport si lucrari de mentenanta în industria gazului. Mentenanta se refera la reparatia si întretinerea tuturor utilajelor si instalatiilor din Romgaz – statii de comprimare, statii de uscare, compresoare de câmp, sisteme de automatizare, de masurare.

Sucursala de Transport Tehnologic si Mentenanta îsi desfasoara activitatea în zonele gazeifere din Târgu-Mures, Medias, Roman, Ploiesti si Craiova si are în structura organizatorica doua sectii, de transport tehnologic si ateliere pentru prelucrari mecanice, pentru automatizari, de reparatii si de mentenanta auto.

La Târgu-Mures exista un atelier de prelucrari mecanice care are în componenta doua formatii de automatizari, tot pentru industria gazului, si o formatie de confectii metalice, iar la Ploiesti un atelier de transport tehnologic, pentru revizii si întretinere. La Medias, Sucursala are sectia de transport tehnologic, care cuprinde, atât activitatea de transport, cât si cea de reparatii, precum si un mic atelier de reparatii si revizii pentru nevoile proprii si un atelier de prelucrari mecanice dotat cu strunguri, masini de rectificat, masini de gaurit.

La ora actuala, Sucursala de Transport Tehnologic si Mentenanta (STTM) dispune de circa 650 de mijloace de transport, pentru marfuri generale, persoane si masini, precum si utilaje specifice industriei gazului metan. Aproape jumatate dintre acestea apartin sectiei de transport Târgu-Mures. O mica parte din numarul total de masini si utilaje din patrimoniul STTM au fost preluate de la Sucursala de Productie, dar majoritatea sunt masini si utilaje moderne achizitionate în ultimii ani. Astfel încât, în parcul auto al Sucursalei se gasesc macarale, autoremorchere, autoplatforme, autogredere, buldozere, excavatoare, utilajele de forare, pe scurt toate cele necesare pentru buna­desfasurare a activitatii de extractie a gazului metan. Pentru Sucursala de Transport Tehnologic si Mentenanta unul din elementele de certa mândrie îl reprezinta investitia, realizata în cadrul sectiei de mentenanta, prin care tot procesul de comprimare este asistat de calculator, iar culegerea tuturor parametrilor de functionare a masinilor se face concomitent.

Unul din obiectivele STTM a fost, înca de la înfiintare, înnoirea parcului auto si in­vestitia în aparatura si în dispozitive mo­derne, pentru a pune la dispozitia companiei servicii moderne, la standarde europene. „Am investit mult în modernizarea bazei de la Tg. Mures. Atelierul de reparatii si întretinere este dotat cu aparate si dispozitive moderne si asigura un grad ridicat de calitate a reparatiilor”.

Ionut OPREA

„La momentul înfiintarii sucursalei noastre dispuneam de un anumit numar de masini vechi, dar acum am reusit sa înnoim parcul auto în proportie de 90%. Iar acest lucru l-am rea­lizat în toate punctele de lucru, Roman, Ploiesti, Craiova, Medias, Târgu-Mures. Am construit sedii noi, ateliere de productie, sectii noi de productie”, a afirmat Ioan Scridon, directorul tehnic al Sucursalei de Transport Tehnologic si Mentenanta a SNGN Romgaz SA

Conducerea STTM Romgaz le ureaza tuturor angajatilor si colaboratorilor multa sanatate, putere de munca, iar sarbatoarea Zilei Gazistului, din anul care vine, sa îi gaseasca cu realizari la fel de frumoase. Multa sanatate, viata lunga si succese profesionale.

La multi ani, tuturor gazistilor si familiilor lor!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close