Uncategorized

Turismul, pariul pe termen lung al familiei Rujoi

Deși a intrat în afacerile din turism abia în urmă cu un an, familia Rujoi deține astăzi două pensiuni în centrul Târgu Mureșului și o frumoasă vilă la Sovata. Investițiile au fost realizate din surse proprii și, din acest motiv, membrii familiei Rujoi pot privi cu optimism spre viitor.

Pensiunea History, din Piața Trandafirilor nr.53 din Târgu Mureș, a fost cumpărată în vara anului trecut și deschisă în septembrie. „Totul a pornit de la spațiul pe care l-am cumpărat în Piața Trandafirilor, față în față cu pensiunea. Am luat apoi un alt spațiu destinat închirierii, a urmat apartamentul de deasupra. În cele din urmă am auzit de pensiune și am cumpărat-o fără să stăm prea mult pe gânduri. Ni s-a părut o investiție bună, fiind toate proprietățile la un pas una de alta. Aceasta a fost intrarea noastră în business-ul din turism”, povestește Anghel Rujoi, cel care alături de sora și de tatăl său coordonează afacerile familiei. Pensiunea History, clasificată la categoria 3 stele, dispune de șase camere, trei cu pat dublu și trei cu două paturi, plus o sală de mic dejun. Camerele sunt dotate cu aer condiționat, televizor și internet.

„Vulturul” vă așteaptă la Sovata

În august 2008, pe strada Vulturului din stațiunea Sovata a apărut un nou investitor în turism: familia Rujoi. Vila pe care tocmai o achiziționase fusese folosită până atunci pentru închiriere, dar noii proprietari au pus repede la cale un plan de reamenajare și extindere. „Achiziția în sine și amenajările ulterioare ne-au costat aproximativ 400.000 de euro. Până în iarnă am reamenajat casa. Am zugrăvit interioarele, am renovat băile, bucătăria și am înlocuit mobilierul, unde a fost cazul. În același timp am pregătit terasamentele în curte și terasa de afară. În primăvară am continuat lucrările la amenajările exterioare. Am montat și două piscine, una mare de 40 de metri pătrați pentru adulți și alta mică, pentru copii. În cea mică ne gândim să punem apă sărată, pe care o să o aducem de la recunoscutele izvoare din Sovata. Apa din piscină și cea menajeră sunt încălzite cu ajutorul unor panouri solare, o investiție grozav de bună”, spune Anghel Rujoi.

Vila „Vulturul”, recondiționată, arată astăzi superb și de la redeschidere nu a dus lipsă de clienți. „Dispunem de 9 camere (3 triple, 5 duble și una single), cu băi proprii, o bucătărie și două săli de mese. Afară avem terasele, piscinele, un loc de joacă pentru copii, un foișor acoperit cu trestie, un balansoar care are o vedere superbă și un teren de volei. O parte dintre clienți sunt foarte vechi, i-am preluat odată cu vila. Majoritatea însă sunt clienți noi, care se bucură de facilitățile noastre și aduc, prin recomandările lor ulterioare, o mulțime de alți mușterii. Prețurile noastre sunt decente, o cameră costând 80, 120 sau 140 de lei.”, ne spune Anghel Rujoi.

În 2010, proprietarii au în vedere să-și extindă afacerea de la Sovata, prin deschiderea unui nou resort turistic. „Am achiziționat un teren exact lângă Vila Vulturul, pe care vrem să construim o nouă casă de vacanță, sau un mic hotel. Vom încerca să facem ceva mai deosebit, prin care să atragem turiștii și în perioadă de iarnă. Intenția noastră este să construim și o piscină acoperită, pe care să o poată folosi clienții ambelor resorturi în vreme de iarnă. Poate chiar o mică pârtie pentru săniuș ori ski.”, susține Anghel Rujoi.

Cleopatra își deschide porțile

Pensiunea Cleopatra, aproape de centrul Târgu Mureșului, este a treia investiție în turism a familiei Rujoi, luate în ordine cronologică. Dispunând de 7 camere, o sală de mic dejun și curte interioară cu parcare, Cleopatra își va deschide porțile pentru clienți în circa 3-4 săptămâni. „Achiziția imobilului și investițiile pentru reamenajarea interioarelor și a curții se cifrează la aproximativ 700.000 de euro. Pe termen mediu și lung considerăm că este o investiție bună. Pentru Cleopatra și History clienții noștri sunt în general oamenii de afaceri care tranzitează orașul și în perioada aceasta ei nu sunt foarte mulți. Dar vor veni și vremuri mai bune și noi vom fi pregătiți”, spune Anghel Rujoi.

Alin BOLBOS

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close