Uncategorized

Turneul regilor-Romgaz

“Turneul regilor – Romgaz”, printre cele mai mari competitii sahiste din tara noastra desfasurata zilele trecute la Bazna, si-a desemnat câstigatorii. Marele maestru international, rusul Alexander Valeryevich Khalifman si-a confirmat valoarea, câstigând turneul în detrimentul contracandidatului sau Rafael Vaganian.

Ultima runda a Turneului regilor îi gasea pe rusul Alexander Kalifman si armeanul Rafael Vaganian la egalitate, cu câte sase puncte. A fost nevoie de ultima partida, cea decisiva, pentru ca rusul sa se impuna dupa 21 de mutari si sa-si adjudece titlul de rege si cecul în valoare de 7.000 de euro oferit de sponsorul Romgaz. Desi cele mai importante au fost solicitarea sinapselor la maxim si o medie a IQ-ului mult peste cea din tara noastra, la final nu a contat decât respectul pentru valoarea adversarilor. ,,Pentru mine a fost o mare onoare sa joc alaturi de acesti jucatori. Tot ce am facut în sah a fost datorita dumneavoastra, va multumesc mari maestri”, a declarat Kalifman la decernarea premiilor.

Organizare ceas

Toti competitorii s-au aratat încântati de conditiile turneului si organizarea de care au avut parte, mentionând ca desi turneul se afla la prima editie, cu siguranta s-au pus bazele unei noi traditii în aceasta regiune a tarii si în acest sport. ,,Este pentru prima oara când vin în România si sunt încântat de aceasta întâlnire. Nu sunt multumit de jocul prestat, dar sunt multumit de locul obtinut”, a spus si Rafael Vaganian, ocupantul locului doi. De fapt, chiar organizatorii au anuntat ca editia urmatoare se doreste a fi una si mai bogata si mai stralucita. ,,Speram ca v-ati simtit foarte bine si dorim ca viitoarea editie sa fie la acelasi nivel si cu acelasi succes ca si aceasta”, a declarat Radu Gheorghe, din partea organizatorului principal, Romgaz.

Sport cu vedete

Pe lânga participantii la turneu, ei însisi mari maestri internationali si vedete ale sportului mintii, ultima zi a “Turneului regilor-Romgaz” s-a bucurat si de vizita unor vedete ale vietii publice românesti. Fie ca a fost vorba despre marea maestra internationala Elisabeta Polihroniade, campioana olimpica Elisabeta Szabo sau poetul-om politic Adrian Paunescu. ,,Am petrecut aici doua saptamâni de sarbatoare, am avut parte de o primire deosebita si am remarcat o organizare perfecta”, a spus Elisabeta Polihroniade despre “Turneul regilor-Romgaz”. În acelasi timp, Adrian Paunescu nu s-a putut abtine sa nu închine doua versuri în limba engleza turneului: ,,I love life more or less/ But surely I like to play chess”. (S.D.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close