Administratie

UDMR și USL, interzis în Centru

Biroul Electoral Municipal (BEM) a respins atât sesizarea Uniunii Social Liberale Mureș cât și cea a UDMR privind restricționarea sau interzicerea derulării campaniei electorale în mai multe zone din Târgu-Mureș. BEM a arătat că răspunsurile primite de cele două formațiuni politice de la Primăria Târgu-Mureș au fost corect argumentate. Cei doi competitori electorali pot contesta la Biroul Electoral Județean Mureș hotărârile BEM.

Uniunea Social Liberală a solicitat înainte de începerea campaniei locale Primăriei Târgu-Mureș aprobarea pentru a-și derula manifestările electorale în 21 de locuri din oraș prin amplasarea unor corturi. Reprezentanții Administrației Domeniului Public le-a interzis însă accesul în centrul Municipiului. „Din păcate ni s-a restricționat accesul, cel puțin în zona centrală a municipiului Târgu-Mureș, este o chestiune pe care o considerăm aberantă, este o modalitate prostească de a înțelege aplicarea legii în municipiul Târgu-Mureș și de asemenea este o modalitate incorectă de administrare. În Târgu-Mureș și cetățenii care își au domiciliul în zona centrului au aceleași drepturi de a fi informați. Mă întreb dacă trebuie să fie informați doar prin panotajul care există pe autobuzele care circulă prin oraș, să fie informați doar prin prisma afișelor gigant care sunt puse în spațiile publicitare de mult contractate de Primăria Târgu-Mureșâ€, a spus Dragoș Popa, liderul PSD Târgu-Mureș.
Urmare a interzicerii campaniei electorale în centru, Uniunea Social-Liberală a depus duminică o contestație la Biroul Electoral Municipal solicitând biroului să oblige Primăria să aprobe derularea manifestărilor electorale și în Piața Teatrului și în Piața Trandafirilor.

Așa cum vă informam în ediția de marți a cotidianului Zi de Zi, o sesizare asemănătoare a depus și UDMR Mureș, nemulțumită că din cele 37 de amplasamente solicitate, cinci nu i-au fost aprobate, și anume Piața Victoriei, Piața Teatrului, zona Pieței Trandafirilor, zona Complexului de Agrement „Weekend†și zona Platoului Cornești, la intrarea în Grădina Zoologică.

BEM le-a respins

BEM Târgu-Mureș a soluționat cele două contestații, prin Hotărârile nr. 23 și Nr. 24. „Ambele solicitări au fost respinse, am considerat că împrejurările relevate în răspunsurile primite de la organele abilitate au fost corect argumentate și în mod corect s-a decis în condițiile în care în perioada următoare se vor organiza și Zilele Târgumureșene, așa cum apare și în răspunsurile primite de fiecare formațiune politicăâ€, a explicat Szots Barna, președintele BEM. Dacă nu sunt mulțumiți de hotărârile BEM, cele două formațiuni politice se pot adresa Biroului Electoral Județean Mureș. Până la ora actuală, niciunul dintre cei competitori electorali nu a anunțat că va merge mai departe.

Lavinia MUNTEAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close