Uncategorized

Ultima afacere marca Florea

Primarul Dorin Florea, pe ultima sută de metri a mandatului, trage un tun de proporţii * Afacerea este pusă la cale datorită faptului că nici măcar Dorin Florea nu mai crede în şansele pentru un nou mandat * SC Salubriserv SA este una dintre firmele pe care Dorin Florea le-a hulit în ultimii ani, dar subit şi-a schimbat atitudinea * Sorin Ţerbea este motivul …

Unul dintre cele mai grele tunuri care s-au pus la cale în ultimii 4 ani este pe cale de a se înfăptui în aceste zile. Societatea Salubriserv SA, aflată în proporţie de 72,302 % în proprietatea APAPS, a fost blamată în repetate rânduri de către primarul Dorin Florea pentru activitatea slabă ce o depune, în contrapartida unor preţuri exagerate pe care le practică. Cititorii fideli de presă îşi aduc aminte cu uşurinţă de faptul că Dorin Florea chiar a “ameninţat” Salubriserv SA cu împărţirea oraşului în două sau mai multe zone pentru a crea competiţie. Vă mai aduceţi aminte? Ei bine, să vedeţi câtă parşivitate se ascunde în spatele acestor declaraţii!
Afacerile Ţerbea-Florea

Spuneam că 72,302 % din acţiuni se află în proprietatea APAPS. Restul de 27,698 % aparţineau de SIF Transilvania, şi au fost cumpărate deÂ… probabil aţi ghicit deja, Sorin Ţerbea. Acelaşi Sorin Ţerbea care a încasat halca mare de bani din cele 7 miliarde de lei destinate deszăpezirilor, şi ale cărui maşini de deszăpezit
s-au pierdut printre nămeţii din iarna trecută. Deci, vorbim de patronul Georgia Group, un apropiat al primarului Dorin Florea – om care în trecut a folosit luni întregi un Volvo importat de această firmă.
Aşadar avem de a face cu un istoric comun al celor două personaje, şi nu v-am spus tot. Dacă aţi urmărit ediţiile ZIARULUI, aţi observat că prin intermediul lui Sorin Ţerbea, Dorin Florea a ajuns să i-a “cina cea de taină” cu Miron Mitrea în Pensiunea Casa Adria.      

Tunul marca Florea

După ce Sorin Ţerbea a cumpărat procentele SIF Transilvania, primarul nu putea să-l lase de izbelişte. Aşa că “a lins unde scuipase” cu câţiva ani înainte: deşi promovase ani la rând micşorarea preţurilor pentru salubritate, dintr-o singură semnătură le-a majorat cu 260 %. După ce societatea a devenit “interesantă” pentru Sorin Ţerbea. Afacerea abia a început. Sorin Ţerbea are de gând să înmatriculeze autovehicule care nu îndeplinesc normele Euro 3 cum cere legea. Cum va reuşi el această manevră? Aşa cum a reuşit şi Claudiu Maior să-şi înmatriculeze autobuzele aduse din Germania – prin şmecherii ieftine: fie schimbarea plăcuţelor cu seria de şasiu, fie mângâierea subtilă a buzunarelor ARR şi RAR, respectiv Serviciul Înmatriculări Auto, fie falsificarea actelor autovehiculului etc. Oricum este imposibil pentru Sorin Ţerbea să înmatriculeze legal maşini de salubrizare producţie 1994, dacă acestea au fost introduse recent în ţară. Dacă sunt introduse în ţară de mai bine de 1-2 ani, înseamnă că au stat nefolosite până acum, când se încearcă înmatricularea lor! Oricum sunt nişte vechituri Â…

Primul episod – Consiliul Local

Înaintea trecerii la aprobarea ordinii de zi, consilierul UDMR Benedek Istvan a făcut o interpelare în faţa plenului. Acesta a spus că:”Â… există o hotărâre de Consiliu prin care societatea Salubriserv SA urma să fie trecută în patrimoniul Consiliului Local Târgu Mureş. Nu s-a respectat această hotărâre nici chiar atunci când prefectul a semnat un ordin în acest sens. E ciudat că APAPS primeşte acum dreptul de vânzare a 26 % din acţiuni şi dintr-o dată se măresc preţurile cu 260 % din cauza proiectului acceptat de primar. Oamenii vor plăti de trei ori mai mult, şi mă întreb interesele cărei persoane sunt urmărite de primar în acest caz”. ZIARUL de Mureş v-a dat deja răspunsul.
Primarul Dorin Florea a intervenit în stilul coleric care-l caracterizează. “Este o poveste veche. Salubriserv este o societate independentă şi v-am atenţionat că problema se află în ograda dumneavoastră (n.r. – se referea la CL Târgu Mureş)”. ZIARUL de Mureş va continua să monitorizeze şi această afacere cu un vădit iz penal.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close