Uncategorized

Unde cocosul Fratean devine scriitor pe blog

E o chestie cu blogurile astea, dom’le! Întâi de toate sunt gratis, îti trebuie doar o conectie la internet, poate chiar prinzi un wireless de la vecinul de deasupra. În al doilea rând, sunt libere de moguli. Blogul tau e doar al tau, nu îti spune nimeni ce si cum sa scrii si sa nu scrii. În al treilea rând, nu ai norma. Postezi când vrei, când ai ceva demn de aruncat în spatiul virtual. Când vrei sa dai altora de stire ceva. Pe acest principiu cred ca a mers si seful PSD Mures, Alexandru Fratean, unul dintre cei mai recenti posesori ai bijuteriei numite blog. Ce a vrut sa ne dea de stire Fratean? Noi zicem ca a vrut sa aflam urmatoarele: e un tip uman, chiar umanist, scrie supermisto, are pasiuni frumoase, vânatoarea, pescuitul, mesteritul, fotografia. A mai vrut sa deducem ca politica îl intereseaza din ce în ce mai putin, altfel blogul ar fost plin de înversunare împotriva pârâtilor PDL, Boc, Florea, criza… A facut scoala politica si la PD si la PSD si-i cunoaste din interior pe acesti doi monstruleti. I-ar trage oricând o alice cu sare în fund lui Basescu, daca i-ar iesi în cale prin padure, dar nu l-ar ierta nici pe Geoana, pentru gafele sale nesfârsite.

Ecosistemul politic
Dar, sa nu stricam farmecul vorbelor pline de har scriitoricesc potrivite de nea Sandu pe blog. Minunati-va si voi si, daca vreti, haideti sa-l propunem la premiile Uniunii Scriitorilor, ca e un povestitor mult mai talentat decât este ca politician. Zice asa:
„Un vânator adevarat respecta si îi aduce un omagiu salbaticiunii care i-a intrat în catarea pustii. stiu ca pentru iubitorii de animale (printre care ma numar si eu), actul acesta pare brutal, crud si gratuit, dar este necesar pentru mentinerea echilibrului biologic al ecosistemului. Altfel se poate ajunge la degenerarea speciilor. Cocosul acesta este batrân deja si pâna a ajunge trofeu, chiar si în aceasta primavara, a montat zeci de gaini. Vânatoarea la cocosii de munte este permisa doar între 20 aprilie si 15 mai, dupa ce ei si-au facut datoria… Astfel, cocosii mai tineri si vigurosi vor putea prelua ei de acum aceasta misiune. Numarul de exemplare care se pot vâna este strict limitat si controlat.†Noi zicem, domnule Fratean, ca, în linii mari, v-ati facut datoria de cocos în politica, ati montat câteva legi importante, ati lucrat-o chiar pe gaina cu oua de aur care sunt fondurile europene. Sunteti considerat un trofeu, iar cocosii mai tineri dau târcoale si vor sa preia ei misiunea. Ce ziceti? Va asteptam ca editorialist, ori ca reporter special, la redactie? La cum scrieti, aveti sanse mari… si salvam si ecosistemul…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close