Eveniment

Uvertura finalei Cupei Transilvania, distracţia unora

A baschetCu ocazia disputării celei de-a IV-a ediţii a Cupei Transilvania Cotraco la BabyBaschet şi MiniBaschet, între finalele celei de-a doua categorii s-a disputat un meci amical (demonstrativ) între o echipă a organizatorilor şi cea a reprezentanţilor Mass Media.

Demonstrativ poate e prea mult spus, deoarece doar una dintre echipe a avut ceva de demonstrat, chiar dacă nu au făcut-o nici aceştia, manifestând „clemenţă” faţă de adversari. Se spunea la început că aceia care scriu sau vorbesc despre baschet trebuie să şi cunoască fenomenul. În practică, de parcă nu se ştie că şi la meciurile de fotbal cei din tribune sau din faţa micului ecran sunt mai pricepuţi decât antrenorii, sau chiar decât cei din teren, aşa cum şi la cârciumă se află cei mai pricepuţi meseriaşi, chiar dintre cei care nu au loc de muncă. De, sunt prea buni pentru salariile oferite.

Dar să revenim la aşa numita partidă de baschet, organizată mai mult pentru descreţirea frunţilor, iar majoritatea componenţilor echipei presei nu au mai jucat baschet de ani buni, sau chiar deloc. Totuşi, „selecţionata” care a ajuns în teren, constatând la faţa locului ce coechipieri are a intrat la „încălzire”. Aici, o primă „discriminare”! Ei, care se aflau în premieră în arenă, au primit doar o minge, în timp ce adversarii aveau cel puţin patru. Erau şi greu de numărat, pentru că acestea circulau cu repeziciune. Cu singura „jucărie” primită, „presarii” au făcut mai mult un „naţi-o ţie, dă-mi-o mie”, cu câteva aruncări spre inelul care, pe lângă că era parcă mai mic, uneori părea şi prea departe. Notă discordantă a făcut totuşi MVP-ul echipei, poate chiar al partidei, pentru felul în care s-a desfăşurat pe teren, Kádár Zoltán, care joacă regulat şi este şi ofiţerul de presă al băieţilor de la BC Mureş. Cu unele excepţii, şi alţi câţiva componenţi îşi mai aminteau câte ceva despre practicarea acestui joc.

Amical, dar dezechilibrat

A doua cauză a dezechilibrului, sau a inechităţii a constituit-o componenţa echipei organizatorilor. Pe lângă cei de la firma Cotraco, sponsorul principal al competiţiei, reprezentanţi din Primărie sau ai altor sponsori, tot ca organizator a evoluat şi fostul jucător de la BC Mureş şi alte echipe de primă divizie, Vlad Pora, vicepreşedinte al clubului CS Gladius, care s-a ocupat direct de organizarea competiţiei. De parcă nu era suficient, acesta putând juca aproape de unul singur, echipele fiind mixte, tot la organizatori s-au aflat patru jucătoare de la echipa feminină de Ligă Naţională, BC Nova Vita (Alexia Adams, Meszáros Kata, Sonia Vilcinschi şi Mihaela Chelariu).

Tupeu! Acestea, chiar dacă s-au întrebuinţat doar formal, mai mult s-au jucat şi au asistat încercările adversarilor de a realiza ceva, la coş au aruncat destul de des, dar au făcut-o de multe ori la fel ca în meciurile din campionat în care nu reuşesc nici 10 puncte într-un sfert. Rezultatul nu a fost pomenit, nu că ar avea vreo importanţă, nici nu-şi avea rostul, dar a fost favorabil se ştie cărei echipe, parcă 29-21. Era să omitem, din echipa organizatorilor a făcut parte, pentru siguranţă bineînţeles, şi şeful Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean, care a evoluat la rândul său cu mult entuziasm.

Egali la capitolul fair play

Partida s-a desfăşurat, cum era şi normal, într-un deplin spirit de fair play, în doar trei sferturi, fără oprirea cronometrului la ieşirea mingii din joc, doar urma finala şi nu era timp suficient. Cel puţin s-a încheiat mai repede chinul, deşi tinerele Natalia Lazăr şi Ştefania Purcar, sau Cora Muntean şi Dorina Matiş din echipa presei au crescut valoric pe parcurs şi, cine ştie? Componenţii ambelor echipe au dat mâna la final, după care au făcut poza de grup. Echipa învinşilor a decis să nu depună contestaţie în privinţa componenţei adversarilor şi a avut de reproşat ceva la final doar „managerului-căpitan nejucător” Vali Voaideş. Acesta nu a dat indicaţiile tactice, nu a cerut time-out şi i s-a cerut demisia. Decizia va fi luată doar după analiza evoluţiei sale şi a echipei, care poate suferi la rândul ei modificări în componenţă, care vor fi decise în funcţie de… disponibilitatea potenţialelor „achiziţii”.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close