Uncategorized

Vasile Blaga la Târgu Mureș: „Regiunea Centru merge bine cu absorbția fondurilor!”

Vineri, 15 mai, Primăria Municipiului forfotea în așteptarea ministrului Dezvoltării Regionale și Locuinței, Vasile Blaga. Acesta s-a aflat la Târgu-Mureș pentru a semna cel de-al treilea contract al județului Mureș pe Programul Operațional Regional în valoare de aproximativ 16 milioane de euro, bani ce vor fi destinați reparațiilor stradale. Prima oprire din programul ministrului a fost la Primărie, unde, în prezența prefectului Marius Pașcan, a primarului Dorin Florea, a directorului Agenției de Dezvoltare Regională 7 centru Simion Crețu, precum și a parlamentarilor PD-L, s-a semnat contractul cu numărul 3. „Am semnat azi al treilea contract pe Programul Operațional regional pentru județul Mureș cu o valoare de aproape 16 milioane de euro. Vreau să felicit regiunea pentru că, din păcate, este singurul caz din țară în care s-au semnat trei contracte și asta pentru că s-a făcut la timp Asociația de Dezvoltare Intracomunitară și lucrurile au mers bine. Practic dacă ieri când am plecat din București aveam semnate contracte în valoare de 737 milioane de euro, azi ne apropiem deja de 800 de milioane de euro.”, a declarat Vasile Blaga după semnarea contractului.

Drumul lung abia începe

Vasile Blaga a apreciat munca depusă de autoritățile locale pentru a face proiecte și a atrage banii europeni. „Iată că, dacă sunt dorințe, dacă primarii doresc să realizeze ceva pentru comunitățile lor se poate și aș sfătui și pe alții să facă la fel. Contează mult de tot modul în care curg lucrurile în regiune. Din acest punct de vedere, vreau să spun că regiunea Centru este una dintre regiunile care merg bine, gradul de utilizare a fondurilor depășind 33 %”, a declarat acesta. Ministrul a dorit să tragă un semnal de alarmă celorlalte regiuni care au un grad de utilizare a fondurilor foarte scăzut. „În regiunea București-Ilfov gradul de utilizare este de 1,7%. Trag un serios semnal de alarmă celorlalte regiuni, dacă nu vor utiliza fondurile le vom da în regiunile care vor avea nevoie de ele”, a susținut Blaga. Cum prea multe laude strică, ministrul a ținut să atragă atenția edilului Dorin Florea că munca abia acum începe și că ar fi indicat să pregătească singur, cu angajații din primărie, documentațiile de execuție. „Îi spun domnului primar Florea că nu suntem la un sfârșit de drum astăzi, suntem la un început de drum. Începe implementarea. Cu cât contractul de lucrări de execuție va fi mai repede semnat, cu atât vom atrage mai repede fondurile europene. Vom da bani pentru lucrări. Nu avem limite din acest punct de vedere. Din acest punct de vedere domnule primar chiar dacă aveți prins în contractul semnat, contract de consultanță, știu că aveți capacitatea în primărie de a face singuri documentația de execuție și într-o lună de zile scoateți lucrarea la licitație”, a susținut Blaga.

Sanda VIÅ¢ELAR

Modernizare străzi în Municipiul Târgu-Mureș

Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Târgu-Mureș pentru: a facilita mobilitatea populației, creșterea eficienței acivităților economice în vederea stimulării dezvoltării economice durabile.

Obiective specifice: modernizarea și semnalizarea rutieră a străzilor care preiau fluxul de trafic din zonele funcționale.

Prin acest proiect se vor moderniza și semnaliza rutier străzile: Băneasa, Budiului, Livezeni, Mureșeni, Voinicenilor, Podeni și Libertății.

Valoarea proiectului

Valoarea totală a proiectului: 62.349.899,54 lei, din care

Asistență financiară nerambursabilă: 49.041.773,68 lei

Contribuție proprie: 1.009.294,68 lei

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close