Vedetele autohtone

La prima vedere pare uşor infatuat, iar zâmbetul cald, ironic îl plasează în grupul persoanelor a căror detaşare aduce mai degrabă cu o oarecare superficialitate, potrivită vârstei de 23 de ani, dar şi statutului de vedetă. Conştient de poziţia şi valoarea lui, Ovidiu Maior este mai degrabă unul dintre copiii teribili ai presei mureşene, care, în anumite conjuncturi, a ştiut să-şi folosească propria combustie pentru a se propulsa. Discuţia cu el te face să descoperi un tânăr pe care popularitatea l-a maturizat, dar i-a lăsat şi o doză de copilărie. Iubirea pentru Anca şi iubirea ei l-au făcut să privească viaţa în profunzime.

Statutul de vedetă aduce o serie de avantaje, dar şi multe inconveniente. Ovidiu Maior a ajuns aici după apariţia “pe sticlă”, aşa cum se întâmplă de obicei; o semnătură în ziar sau o voce la radio poate deveni foarte familiară, dar figura se reţine mult mai bine. Ovidiu este un Capricorn care nu a pus mari probleme părinţilor. În copilărie, principalele lui preocupări au fost dormitul şi mâncatul. Copil zglobiu şi fără stare, a fost îndrumat către sport, mai mult pentru a-şi tempera elanul şi ca să-şi consume energia. A făcut badminton timp de 6 ani şi a obţinut un titlu de vicecampion naţional la dublu. A terminat Liceul Unirea, iar acum este student al Facultăţii de jurnalistică-Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Nu a fost niciodată genul de elev foarte silitor, citea doar lecturile obligatorii, iar visul lui era să fie pompier. Note avea însă bune şi chiar a luat premii şi menţiuni ani în şir. Mama lui ar fi dorit foarte mult să facă Dreptul; pentru a-i face pe plac s-a înscris la Universitatea “Dimitrie Cantemir”, unde a stat câteva luni, dar a plecat pentru că avea senzaţia că nu se face nimic serios. 

Presa nu se învaţă în şcoală

Ovidiu şi-a făcut o intrare bruscă şi spectaculoasă în lumea presei în 1998: dintr-un ascultător fidel şi participant la concursurile organizate de Uniplus a devenit reporter. Spune că mediul acesta este total diferit şi că lucrurile pe care le înveţi în liceu sau facultate, despre jurnalistică, sunt total rupte de realitate, nu se învaţă nimic din ceea ce se întâmplă pe teren sau în redacţii. Cine este doar student la jurnalistică şi nu lucrează în acest mediu, nu are nici o şansă de a face vreodată presă cu adevărat. După un an a plecat la Mix Fm, unde timp de doi ani a fost reporter şi redactor. Din motive financiare, în 2001 a ales calea televiziunii; a prezentat la Antena 1 emisiunea “Ceasul deşteptător”. Apariţia pe sticlă i-a atras automat multă popularitate, care în anumite momente este stimulativă, iar în altele stresantă: te recunoaşte lumea pe stradă, te opreşte, te admiră sau te judecă. S-a despărţit cu destulă greutate de televiziune, dar consideră că timpul nu este pierdut, că este tânăr şi se poate reîntoarce cândva. Acum face din nou radio şi este deosebit de încântat de modul cum a fost primit la Radio Târgu-Mureş. 

Anca- o mare descoperire

Pentru Ovidiu nu a fost nicicând greu să-şi facă prietene, datorită firii sale deschise, însă la prietena lui, Anca, a găsit tot ceea ce-şi doreşte. Relaţia lor durează de aproape un an, iar Ovidiu ştie că nu vedeta din el a făcut-o să se apropie de el. S-au întâlnit de câteva ori pe stradă, prima întâlnire fiind la “ceasul cu flori” din centru; fiecare l-a remarcat pe celălalt, însă prima invitaţie la “un suc” a avut loc la Sibiu, unde este şi ea studentă. La început nu l-a luat în serios, a crezut că este o joacă, că este “una în plus” pe lista lui de cuceriri. El a fost atras mult de ea şi în special de modul aproape misterios în care se petreceau întâlnirile lor. L-a atras deschiderea ei de a discuta orice fel de subiecte şi, nu în ultimul rând, faptul că e o prezenţă fizică atrăgătoare. Anca este educatoare şi studentă la jurnalistică, însă nu ştie dacă va face o carieră în presă. Deşi ea locuieşte singură, cei doi nu s-au mutat încă împreună.  Anca este mai conservatoare şi crede că lucrurile trebuie să se întâmple treptat. Oricum petrec foarte mult timp împreună şi amândoi sunt pasionaţi de excursiile lungi, de locurile liniştite. Le place mult să meargă la casa bunicii ei din satul Dâmbu, o casă autentic ţărănească. Nu agreează discotecile, în locul lor preferând chefurile restrânse cu prietenii. Se înţeleg de minune, dar nu şi-au pus încă problema căsătoriei. Sunt tineri…
Ovidiu nu se consideră vedetă; este totuşi flatat de atenţia pe care i-o acordă cei din jur.”O asemenea persoană, vedeta, trebuie să aibă mereu conştiinţa locului de unde a pornit, că doar nimeni nu se naşte vedetă”, a spus Ovidiu. El le este recunoscător celor care l-au ajutat foarte mult.   Vrea să le mulţumească în mod special celor doi oameni care l-au susţinut: Ani Teglaş şi Violeta Teban. Anca este şi acum impresionată de gestul romantic al lui Ovidiu, de Sfântul Valentin: de la intrarea în casă i-a făcut un traseu din flori, lumânări şi bileţele care se terminau cu “te iubesc”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close