Uncategorized

Victorie obtinuta pe ultima suta… de secunde

Echipa de baschet BC Mures Târgu-Mures s-a jucat cu focul în partida din etapa cu numarul 26 a Diviziei A. Cu un obiectiv îndraznet, disputarea finalei si un lot pe masura, muresenii porneau mari favoriti în meciul cu sibienii de la CSU Atlassib. Acestia din urma au ajuns sa se bata pentru obtinerea unui bilet pentru play off, adica grupul care nu tremura la retrogradare. Meciul a fost unul pe masura, mult mai gustat decât unul în care victoria este obtinuta la pas. Numai ca, oaspetii, jucând cu cutitul la os, dupa doua sferturi echilibrate, au dominat partea a doua a meciului.

100 de secunde cu agonie si extaz
Dupa ce avantajul a alternat de o parte si de alta pe parcursul sfertului trei, sibienii fiind cei care au condus mai mult, în ultima parte acestia pareau capabili sa obtina victoria. Cu 100 de secunde înaintea finalului, Watson si-a adus echipa în avantaj, cu un cos de trei puncte. Era 80-78, dupa ce pe tot parcursul sfertului oaspetii s-au aflat la conducere. La intrarea în ultimul minut, capitanul Virgil Stanescu comite o greseala personala care duce la restabilirea egalitatii. Nu din prima, deoarece Scott a transformat o singura aruncare. L-a completat Austin, dupa doar 12 secunde, tot una din doua oferite de Stanescu. Noroc cu Watson, care a riscat din nou de la trei puncte, la 36 secunde ramase. Trei puncte la 22 secunde înseamna însa nimic în baschet, când totul se joaca pe risc si pe aruncari libere. si Stanescu a avut doua, dar, epuizat de efort, le-a ratat. Tot Watson a fost cel care s-a jucat cu focul, cu un artificiu, la 15 secunde, dar i-a iesit, adica a fost faultat si a transformat liberele: 85-80. Austin a redus tot din libere si un cos de la distanta putea duce partida în prelungiri. Sibienii au ratat si capitanul muresenilor si-a spalat pacatele din final si a alungat emotiile cu un slam dunk.
Victorie importanta, obtinuta dupa un meci cu mult suspans, parca mai mult gustate de public. Pentru BC Mures vor urma alte patru meciuri de foc, cu echipe incomode, care aspira la locuri fruntase sau la unul în play off. Numai sa iasa de fiecare data.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close