Uncategorized

Vin câinii rosii

Vineri, la Casa Fotbalului din capitala a avut loc tragerea la sorti a saisprezecimilor de finala ale Cupei României Timisoreana la fotbal, faza a competitiei în care intra în competitie si echipele din primul esalon. Dupa frumoasa calificare obtinuta miercuri în fata liderului seriei a sasea a ligii secunde, Unirea Apulum Alba Iulia, FC Municipal Târgu-Mures astepta sa dea piept cu o echipa de elita a României.

Asta ne-am dorit, asta avem. Sortii au decis sa jucam cu Di­namo Bucuresti, multipla campioana a României, aspiranta si în aceasta editie la titlu, aflata în prezent în cursa pentru obtinerea unui loc în grupele Cupei UEFA.

Chiar daca formatia mu­reseana porneste din postura de outsider, meciurile reusite de pe teren propriu îi fac pe suporteri sa fie optimisti, deoarece pentru cine îsi doreste afirmarea cea mai buna ocazie o reprezinta confruntarile cu cei mari. „Bine ca am ajuns aici, acesta ne era obiectivul. Trebuie sa fim obiectivi în privinta primei sanse, dar avem si noi sansa noastra si ne-o vom juca. Nu ne facem probleme în privinta suporterilor dina­movisti, asta nu e treaba noastra, a noastra e pe teren”, a de­clarat dupa tra­gerea la sorti, an­trenorul mure­se­nilor Cos­min Bodea.

Conducerile celor doua clu­buri au cazut de acord ca partida sa aiba loc marti, 14 octom­brie, pe stadionul Trans-Sil din Targu-Mu­res.

Mihai VERES

„Unul din obiectivele formatiei noastre a fost atins, si anume acela de a aduce la Târgu-Mures, într-un joc oficial, un nume mare al fotbalului românesc, în speta Dinamo Bucuresti, detinatoare a 18 titluri de campioana a tarii, de 12 ori câstigatoare a Cupei României. Conducerea clubului FC Municipal, alaturi de Primaria Mu­nicipiului Târgu-Mures, Consiliul Local Târgu-Mures si Asocierea Transport Local Siletina îi asteapta pe toti iubitorii fotbalului la un adevarat spectacol al sportului rege, sperând totodata ca jucatorii nostri se vor ridica la nivelul viitorilor lor adversari.”

Claudiu Maior, manager

FC Municipal Târgu-Mures

Pentru doi dintre componentii formatiei FC Municipal, partida din Cupa României cu Dinamo are o semnificatie aparte, atât portarul Mircea Oltean cât si antrenorul Cosmin Bodea evoluând la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Bodea a jucat la Dinamo ca fundas, între 1996 si 1999, iar portarul Oltean a fost jucatorul „câinilor rosii” în perioada 2001-2007, în care a fost mai mult împrumutat pe la alte cluburi. „E un sentiment aparte când întâlnesti o echipa la care ai evoluat mai mult timp. E vorba de o anume bucurie, nu de altceva”, a declarat Cosmin Bodea.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close