Educatie

Vivat Academia, vivat Liceul „Gheorghe Marinescu”

Predarea cheilor predarea responsabilitatilorLacrimi şterse rapid de pe feţele zâmbitoare. Flori, emoţii şi recunoştintă. Şi peste toate, o doză mare de elan tineresc. Toate acestea, generate de tinerii absolvenţi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”, cunoscut de către mureşeni drept „Sanitar”. 72 de absolvenţi ale celor 3 clase terminale, la cele două profile, matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii.

Din toamnă, profil nou la „Sanitar”

O generaţie, se pare, deosebită, judecând după media promoţiei, 8,38. Momente festive şi sentimente amestecate. Normal. O generaţie care ca ieri a fost doar un cârd de boboci pufoşi îşi iau zborul din cuib pentru prima dată. Aceasta a fost şi părerea directorului Liceului, dr. Cristian Vulcu. „Este un moment de oarecare tristeţe şi pentru că ne pleacă tinerii, dar şi pentru că în următoarele trei generaţii vor fi doar câte două clase terminale”, afirmă Vulcu. Acesta are însă şi consolare. „Suntem însă în revenire, din toamnă vom avea din nou trei clase de a IX-a, o dată cu introducerea unui nou profil, cel de ştiinţe sociale”, precizează directorul. O nouă pagină în evoluţia tinerilor, şi o nouă filă în albumul cu amintiri. „Credem că pe de o parte pregătirea de care au avut parte, pe de altă parte interesul lor pentru şcoală şi ce a avut aceasta de oferit, tot ce s-a investit material şi uman în ei, justifică aducerea lor în faţă, pe scenă. Liceul reprezintă o bază pentru un viitor destin pe care şi-l clădesc deja de ceva vreme. Tuturor ne este dat ca de-a lungul vieţii să avem parte de multe întâmplări. Acestea nu se repetă. Rămân doar amintirile. Putem spune că împreună cu această generaţie am clădit amintiri frumoase. Iar împreună cu ei, mai întinerim şi noi cu un an”, adaugă, poetic, Dr. Cristian Vulcu.

Seful de promotie in mijlocul colegilor Şeful de promoţie, Andrei Dobre

Nu există finaluri, există în schimb noi începuturi. Aşa şi pentru şeful promoţiei, Alexe Andrei Dobre, din clasa a XII-a B, profil ştiinţe ale naturii, diriginte Daniela Cîmpean, care a absolvit cu media generală a celor 4 ani de liceu 9,88. „Ani grei, ani frumoşi. Ani care au trecut mult prea repede. Este foarte emoţionant, o mândrie a lucrului făcut cu propriile eforturi. Este ceva ce nu mulţi obţin”, spune tânărul. Acesta este deja admis la „Babeş-Bolyai”, datorită premiului obţinut la Concursul naţional „Emil Racoviţă”, unde a acumulat 94 din 100 posibile, obţinând premiul II. „Sunt admis la biotehnologie, dar din păcate domeniul cercetării încă nu este suficient de bine pus la punct la noi.O să mă axez pe străinătate”, afirmă Andrei Dobre. Acesta îşi doreşte să trateze genele şi nu vrea să facă rădăcini aici. Ce să-i spunem, decât baftă. Mii de experienţe trec de acum în albumul cu amintiri. Iar la final, baloanele şi-au luat zborul. Împreună cu proaspeţii absolvenţi. Către care zări, încă nu se ştie. Cu siguranţă însă tinerii nu o să se lase purtaţi de orice vânt.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close