Uncategorized

Voleiul masculin muresean, resuscitat

Fostul voleibalist, actualmente om de afaceri, Sorin Terbea este întemeietorul formatiei Volei Club Sportiv Municipal Târgu-Mures, care va evolua din acest sezon în campionatul national de volei masculin, alaturi de echipele consacrate ale tarii. Obiectivul stabilit de Sorin Terbea este unul îndraznet si anume terminarea campionatului pe locurile unu-patru si implicit calificarea în cupele europene.

Reporter: Cu ce gânduri ati înfiintat echipa de volei?

Sorin Terbea: Am înfiintat-o pentru ca sunt fost un jucator de volei si am ajuns la concluzia ca târgumuresenii iubesc acest sport, chiar îi felicit pe cei care au luat-o înainte cu alte ramuri sportive gen baschet masculin, volei feminin, handbal si fotbal. Am considerat ca e normal sa ajut aceasta echipa de volei cum la rândul meu eram si eu ajuat de altii când eram tânar si jucam volei. Echipa se numeste Volei Club Sportiv Municipal Târgu-Mures, avem sustinere si din partea Consiliului Local si din partea altor sponsori.

Reporter: Care este obiectivul echipei în acest an?

S.T.: Anul acesta vrem sa luam locul patru în prima divizie a tarii. O sa ne batem cu echipe consacrate ale voleiului românesc, cum ar fi Tomis Constanta, LPS Piatra Neamt, Dinamo, Steaua si Rapid. Va fi un campionat puternic. Suntem constienti ca mai mult de locul patru e foarte greu de obtinut pentru ca suntem la început si nu avem un buget atât de solid cum au alte echipe, de exemplu Constanta care are peste un milion de euro. Încercam sa terminam pe locul patru si sa ne calificam în cupele europene. Locul cinci va juca în Cupa Balcanica, dar noi nu suntem multumiti cu locul cinci.

Rep.: Despre componenta lotului ce ne puteti spune?

S.T.: Cer locul patru pentru ca am adus la echipa cinci jucatori straini, patru sârbi si un croat, jucatori profesionisti care sper sa îsi faca treaba cât mai bine. De asemenea, si eu sunt legitimat pentru ca asa simt ca voi fi mai aproape de echipa si de acest sport pe care îl îndragesc. Antrenor este Constantin Chitigoi, fost jucator de volei, om care stie ce are de facut si sper sa îsi faca treaba asa cum trebuie.

A consemnat Sandu TUDOR

Lotul Volei Club Sportiv Municipal Târgu-Mures: Milos Stupar (universal), Radu Ghiorghiu (tragator), Uros Popovic (ridicator), Cristian Dinca (tragator), Boris Bakalov (centru), Tudorel Farcas (tragator), Mladen Zilic (libero), Sorin Schiesz (tragator), Sorin Visovan (ridicator), Nebojsa Gravez (centru), Robert Petraru (tragator), Dan Florescu (centru).

Adversarele formatiei muresene din turul campionatului:

Etapa 1 (27 septembrie): Constam Buzau (a)

Etapa 2 (4 octombrie): Steaua Bucuresti (d)

Etapa 3 (11 octombrie): Stiinta Bacau (a)

Etapa 4 (18 octombrie): Rapid Bucuresti (d)

Etapa 5 (25 octombrie): U. Cluj (a)

Etapa 6 (1 noiembrie): Unirea Dej (d)

Etapa 7 (8 noiembrie): Dinamo Bucuresti (a)

Etapa 8 (15 noiembrie): Tomis Constanta (d)

Etapa 9 (22 noiembrie): LPS Piatra-Neamt (a)

Etapa 10 (29 noiembrie): Stiinta Baia Mare (d)

Etapa 11 (6 decembrie): Remat Zalau (a)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close