Uncategorized

Vremea serbarilor scolare si a colindelor

Luna decembrie este facuta pentru colind si serbari. Cu acest lucru au fost de acord si elevii si profesorii mai multor scoli din Targu Mures care au avut deja activitati multiple. Aici vorbim de spectacolele “Mirajul lunii decembrie”, “Daruind, reusim impreuna” si “Winter Festival”.

Venirea vacantei este un bun prilej pentru elevi de a sarbatori. Pregatirile au fost facute din timp, astfel la inceputul lunii decembrie a avut loc spectacolul intitulat “Mirajul lunii decembrie”, in sala de spectacole a Ansamblului “Muresul”. Evenimentul a fost organizat de catre elevii claselor a IV-a de la Gimnaziul “Liviu Rebreanu”, clasele a III-a si a IV-a de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu” si elevii claselor I-IV de la Gimnaziul “Serafim Duicu”, impreuna cu invatatoarele lor.

Consilierul baronesei Emma Nicholson alaturi de copii

cu dizabilitati targumureseni

In 12 decembrie, copiii cu dezabilitati au fost protagonistii spectacolul “Daruind, reusim impreuna” la Teatrul Ariel. Programul a cuprins scenete, colinde, dansuri, interpretate de copiii din centrele scolare pentru educatie incluziva, împreuna cu alti copii din scolile judetului Mures. Spectacolul a fost produs de programul “Strategia Nationala de Actiune Comunitara”, în cadrul caruia copiii voluntari se ocupa în timpul liber de copii cu dizabilitati. Timp de aproximativ o ora, ei au încercat sa demonstreze împreuna ca nu exista obstacole atunci când exista dorinta de a-i ajuta pe cei mai lipsiti de sansa. “Daruind, reusim impreuna” s-a finalizat ca urmare a vizitei lui Muir John Poter, consilier al baronesei Emma Nicholson pe probleme ale Strategiei Nationale de Actiune Comunitara pentru Europa de est. La spectacol au participat Graham Chandler, consilier pe probleme de educatie în cadrul “Children’s High Level Group”, în calitate de evaluator, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale. Teatrul Ariel a început un parteneriat de durata cu învatamântul special din judet, care a avut ca prim pas, gazduirea acelui spectacol.

Winter Festival

la Gimnaziul Cuza

Sambata, 15 decembrie a avut loc “Winter Festival”, la Gimnaziul de Stat “Alexandru Ioan Cuza” din Targu Mures. Programul tuturor manifestarii a cuprins poezii, dansuri, scenete, cantece, toate realizate cu ocazia sarbatorilor de iarna. Festivalul scolilor generale din Targu Mures si din zona a fost organizat de profesorii de limba engleza, coordonati de Mariana Farcas, profesor al Gimnaziului de Stat “Mihai Eminescu” si de Olga Stefan, profesor la Gimnaziul “Alexandru Ioan Cuza”. “Aceasta actiune are in vedere educatia pentru cunoasterea si respectarea valorilor statelor din spatiul anglo-saxon si pentru educatia personala”, ne-a spus consilierul educativ, profesorul Olga Stefan. Pentru copiii care provin din familii nevoiase, anul acesta, Mos Craciun va veni de la Primaria municipiului Targu Mures, nu de la Polul Nord. Copiii din cartierele Rovinari, Remetea si Valea Rece vor primi pachete de la Primarie. La realizarea surprizelor au ajutat si 20 de ONG-uri, care au furnizat datele conform carora se vor împarti pachetele. Primaria Targu Mures, cu ajutorul Mopan, a mai împartit si opt tone de faina, un aliment necesar, înainte de sarbatori. Aproape toate unitatile scolare din municipiu s-au anuntat la colindat.

Adelina BURCEA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close